AK Parti’de 22, 23, 24 ve 26. Dönem Tokat milletvekilliği yapan Av. Zeyid Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcısı olarak görevlendirildi.  

zeyid aslan

ZEYİD ASLAN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Zeyid Aslan, 6 Ağustos 1965 tarihinde Erbaa, Tokat'da doğmuş bir Türk siyasetçidir. 58 yaşındaki Zeyid Aslan 2002-2018 yılları arasında AK Parti Tokat milletvekili olarak görev yapmıştır. Siyasi kariyerinin yanı sıra, Sivas Katliamı faillerinin avukatlarından biridir.

zeyid-aslan.jpg22

Milletvekilliği süresince çeşitli önemli görevlere de atanmıştır. 23. dönemde Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, 24. dönemde Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliliği Araştırma Komisyonu Başkanlığı, Belarus Dostluk Grubu Başkanlığı ve KEİPA Üyeliği, 26. dönemde ise Kosova Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir.Zeyid Aslan, Haziran 2018'de milletvekilliğinin sona ermesinin ardından, 24 Mart 2021'de gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan Genel Kurulunda partisinin Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeliğine seçilmiştir.

zeyid aslan3

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Zeyid Aslan, serbest avukatlık yapmıştır. Aynı zamanda çeşitli vakıf ve sivil toplum kuruluşlarında kurucu başkanlık, üyelik ve yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Sivas Katliamı faillerinin avukatlığını yapmasıyla bilinen Zeyid Aslan aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da avukatlığını üstlenmiştir.

ZEYİD ASLAN’IN YENİ GÖREVİ NE?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Tokat eski Milletvekili Zeyid Aslan’ı, AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcılığı görevine atadı.

ZEYİD ASLAN EVLİ Mİ?

Zeyid Aslan evli ve bir çocuk babasıdır.