Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük'ü silahla yaralayan şahsın, işe alma sürecinden korkunç saldırı anına kadar yaşananları detaylarıyla paylaştı. Belediye binasında yaşanan olayda, saldırganın son sözleri "Kusura bakma" olmuş.

YALVARARAK İŞE GİRMİŞ

Zeydan Karalar, olayın ardından Samet Güdük'ü ziyaret ettiği hastaneden çıkışta yaptığı açıklamada, saldırganın belediyeye gelip kendisinden yardım istediğini, evden kovulan bir adam olduğunu ve eşiyle arasını düzeltmek için kendisine yalvardığını belirtti. Zeydan Karalar'ın eşiyle görüşmesinin ardından saldırgan, Adana Büyükşehir Belediyesi'nde işe alınmış.

SALDIRI SIRASINDA YAŞANANLAR

Karalar, saldırganın Güdük'e saldırırken "Kusura bakma" dediğini ve ardından ateş ettiğini ifade etti. Belediye personeli olduğu için güvenlik tedbirlerinin esnetildiğini ve bu durumun trajediye yol açtığını dile getirdi.

SAMET GÜDÜK’ÜN SAĞLIK DURUMU KRİTİK

Zeydan Karalar, Samet Güdük'ün sağlık durumunun kritik olduğunu, doktorların yoğun çaba sarf ettiğini ve başka hastanelerden de destek alındığını belirtti. Başkan Karalar, Güdük'ün gençliğine ve direncine güvendiğini, duaların eksik edilmemesi gerektiğini vurguladı.