Kadir Has Üniversitesi'nde mescide ayakkabıyla girerek İslam’a ve Müslümanlara olan nefretini kusan sözde öğretim görevlisi Zeliha Gizem Sayın’ın kim olduğu kurcalanınca hakkında pek de şaşırtıcı olmayan bir ayrıntı ortaya çıktı. Mescide ayakkabılarla girerek kutsal değerler üzerinden Müslüman öğrencileri provoke etmek isteyen ancak öğrencilerin sabrı karşısında daha da öfkelenen öğretim görevlisi Zeliha Gizem Sayın'ın 2015 senesinde yayımlanan PKK bildirisinin altında imzasının bulunduğu, 2014 ve 2019 yıllarında da ayrı ayrı gözaltına alındığı belirlendi.

Kadir Has Üniversitesi’ndeki mescitte namaz kılmak isteyen öğrencilere sataşan öğretim görevlisi Zeliha Gizem Sayın “ayakkabı” bahanesiyle mescide ayakkabılarıyla girerek cemaat oluşturarak namazlarını eda etmek isteyen Müslüman öğrencileri provoke etmek istemiş ve gençlerin namaz kılmalarına uzun süre engel olmuştu.

Namaz kılmak için mescide gelen öğrencilerin kapı önüne ayakkabılarını çıkardığını iddia eden Zeliha Gizem Sayın, "Benim kapımın önünde 18 tane ayakkabı 48 tane çanta olmaması için burada ayakkabılıklar var." dedikten sonra öfkeyle insanların namaz kıldığı halıların üzerine ayakkabısıyla girmişti. Öğrencilerin halı diye bastığı yerde ibadet edildiğini belirtmesi üzerine Zeliha Gizem Sayın, mescit düzeninden bihaber “Seccade ile kılın” diyerek mescitte ayakkabıla halde gezinmeye devam etmişti.

“BEN BUDİSTİM, HRİSTİYANIM”

Kadir Has’lı Müslüman öğrencilerin tepkisi üzerine öğretim görevlisi Zeliha Gizem Sayın, "Arkadaşlar Hristiyanlar da burada ayakkabıyla girebilir değil mi? Ben Hristiyanım ben Budistim" diyerek, Hristiyanları ve Budistleri de kendi İslam düşmanlığına malzeme olarak kullanmıştı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Öğretim görevlisi Zeliha Gizem Sayın’ın aleni İslam ve Müslüman hazımsızlığı sosyal medyada da büyük tepki topladı. Sosyal medya kullanıcıları Zeliha Gizem Sayın’ın kesinlikle iyi niyetli olmadığı, İslam’a ve Müslümanlara olan garezi sebebiyle öfke nöbeti geçirdiğini belirttiler. Sosyal medya kullanıcıları, mescitlerde ve camilerde seccade olmadığını, ibadethanelere özel tasarlanan halılarda namaz kılındığını, Zeliha Gizem Sayın’ın mantığıyla ayakkabılarla camilere de girilebileceğini, Hristiyanların Zeliha Gizem Sayın’dan çok daha fazla Müslümanlara ve İslam’a saygılı olduklarını ve hiçbir zaman camilere ayakkabılarla girmediğini vurguladılar.

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kadir Has Üniversitesi, sözde öğretim görevlisi Zeliha Gizem Sayın’ın alçak tavırlarının gündeme düşmesi ve sosyal medyada gündem olması sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Kadir Has Üniversitesi’nin paylaşımında “24 Aralık 2023 Pazar günü sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası inceleme başlatıldığı” kaydedildi.

PKK BİLDİRİSİNE İMZA ATTI, 2014 VE 2019 YILLARINDA GÖZALTI UYGULANDI

İslam’a ve Müslümanlara olan kini tüm davranış ve ifadelerine yansıyan Zeliha Gizem Sayın hakkında ortaya çıkan detaylar ise hiç de şaşırtmadı. Mescide ayakkabılarıyla girerek mütedeyyin öğrencileri provoke etmek isteyen Zeliha Gizem Sayın’ın tam da tabiatına uygun olarak 2015 yılındaki PKK bildirisine imza attığı belirlendi. Zeliha Gizem Sayın’ın 2015 senesinde PKK’nın güneydoğu şehirlerini işgal etme girişimine kahraman ordusuyla karşılık veren Türkiye Cumhuriyeti devletine işkence, katliam, soykırım ve kıyım iftirası atan hain bildirinin altında imzası bulunduğu, bu olaydan 1 yıl önce (2014) ve 4 yıl sonra (2019) gözaltına alındığı tespit edildi.

TERÖR SEVİCİLERİN, ORDU VE DEVLET DÜŞMANLARININ CİCİ KELİMESİ: BARIŞ

Bölücü terör örgütü PKK mensubu terörist leşlerin cenazelerinde boy gösteren ve SİHA düşmanlığıyla tanınan CHP’li Sezgin Tanrıkulu, “Meslektaşım Barış İmzacısı Dr. Zeliha Gizem Sayın yarın Türkiye'ye geri dönecek ve gözaltına alınacak.” diyerek Zeliha Gizem Sayın’a destek vermişti. PKK konusundaki tutumu herkesçe malum olan Çağdaş Hukukçular Derneği de, attığı imza ile Türk ordusunu işkenceci, katliamcı, soykırımcı ve kıyımcı ilan eden Zeliha Gizem Sayın’a “Barış Akademisyenimiz” diyerek sahip çıkmıştı.