Voleybol sahalarındaki başarısıyla adından sıkça söz ettiren Zehra Güneş, son dönemde verdiği kilolarla odak noktası oldu. 87 kilodan 80 kiloya hızlı bir şekilde düşmesiyle dikkat çeken Zehra Güneş’in sağlıklı kilo verirken kullandığı yöntem birçok kişi tarafından merak ediliyor. Uzmanlar tarafından planlanan zayıflama sürecinin detayları şöyle…

Zahra

SPORLA SÜRECİ KOLAYLAŞTIRMIŞ

Basit ama etkili yöntemleri uygulayarak kilo vermeyi başaran Güneş, sporunu aksatmadan devam ettirdiği için süreci kolaylaştırmış. Ancak diyetinin kişiye özel olduğunu ve boy-kilo oranlarının dikkate alınması gerektiğini unutmamak önemli. 1.97 metre boyunda 87 kilo olan Güneş bu diyetle 80 kiloya düştü.

DİYET LİSTESİ ŞÖYLE…

Diyet listesinin ilk haftasında kahvaltıda az yağlı peynir veya haşlanmış yumurta, söğüş salatalık, domates, biber ve tam tahıllı ekmek bulunuyor. Ara öğün olarak yeşil elma ve matcha çayı öneriliyor. Öğle yemeği ise kinoalı ve karabuğdaylı salata, lor peyniri, nar taneleri ve ceviz ile zenginleştirilmiş.

21.00’DAN SONRA YEMEK YOK

Ara öğünlerde ise bir fincan sütlü kahve gibi içecekler yer alıyor. Akşam yemeğinde ise 60 gram ızgara et veya tavuk, bol yeşillikli salata, yağsız yoğurt ve tam tahıllı ekmek veya çorba tüketimi mevcut. Gece 21.00 itibarıyla bir fincan yeşil çay içildikten sonra yemek yenmiyor.

Salata

İkinci haftada diyetine sebze yemekleri ekleniyor. Kahvaltıda yağsız tavada yapılan omlet, yağsız peynir ve tam tahıllı ekmek bulunuyor. Ara öğünde yağsız süt tüketimi öneriliyor. Öğle yemeği zeytinyağlı sebze yemeği, ayran ve bol salata ile geçiyor. Ayrıca, öğle yemeğinin ardından bir portakal ve yeşil çay da tavsiye ediliyor.

BİTKİ ÇAYI ÖNERİLİYOR

Zehra Güneş, bu beslenme planının yanı sıra çeşitli egzersizlere de devam ediyor. Akşam yemeğinde ise haşlanmış et, sebzeler ve yağsız yoğurt yer alıyor. Gece çayı olarak bitki çayı tüketimi öneriliyor.

Kaynak: haber merkezi