Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın Sorgusuz Sualsiz programına konuk oldu.

Uzda2

Türkiye ve dünya siyasetine ilişkin güncel konuları değerlendiren Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında 50 CHP'li vekilin bulunduğunu iddia etti.

Özdağ'ın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"SEÇİMİN İKİNCİ TURA KALMASINI BİZ SAĞLADIK"

"Seçimin ikinci tura kalmasını biz sağladık. Sinan Oğan ve benim ismim geçti. Ben de, '100 bin insan toplanamazsa ne olur?' diye sordum. Adaylığımı açıklamamayı seçtim ve geri çektim. Bizim adayımız Sinan Oğan oldu. Biz olmasaydık ilk turda Erdoğan kazanacaktı."

"DEM'İN BELİRLEYİCİ OLMASINI ENGELLEDİK"

"Bu seçimi DEM'in domine etmesini belirleyici olmasını engelledik. Diğer yandan Atatürk siyasetinin belirleyici olduğunu gösterdik. İlk turda bu üç maddeyi başardık. İkinci turda Sinan Oğan, Erdoğan'ı destekledi. Biz de Kemal Bey'e destek verdik."

"ABD VE AB TÜRKİYE'NİN GÖÇMEN DEPOSU OLMASINI İSTİYOR"

"ABD ve AB, Türkiye'nin göçmen deposu olmasını istiyor ve bu süreç ilerliyor. İsrail de sığınmacıların Türkiye'de kalmasını istiyor. Göçmen politikamız siyaseti resetledi. Biz, 'Sığınmacıları göndereceğiz.' dedik. Daha sonra yerel seçimleri kaybettiler. Biz oy oranımızı orantılı olarak artırdık."

SİNAN OĞAN'IN ADAYLIĞI

"Sinan Oğan'ın daha sonra yaptığı şeyden dolayı tepki gösterdim. İkimiz de aday olsaydık 100 bin imza toplayamazdık. İkinci turda CHP'nin sloganı değişmedi mi? 'Sığınmacıları yollayacağız' politikasına dönmediler mi? CHP'nin sloganları inandırıcı olmadı.

Bu seçim kazanılabilirdi. 1 milyon 300 bin küsur oy oranı fark vardı. Alınamayacak oy değildi."

"CHP'DEKİ NORMALLEŞME ERDOĞAN'IN BAŞARISIDIR"

"Ben olsaydım yapmazdım. Biz zaten Zafer Partisi olarak yapmıyoruz yumuşamayı. Bu Erdoğan'ın başarılı bir siyasetçi olduğunu tekrar gösteren bir husus. Biz mağlubiyet sonrasında teşkilatlarında dağınıklık olduğu bir dönemde aniden CHP'nin kendisine yönelik ekonominin ağır krizden geçtiği bir dönemden geçtiği bir dönemde yüklenmesini engelleyecek bir tedbir aldık. Ve CHP'yi paralize etti. CHP'deki normalleşme Erdoğan'ın başarısıdır.

"SEÇİM 2028'İ BULMAZ"

"Ben seçimlerin 2028'i bulacağını düşünmüyorum. Ekonomik şartlar buna izin vermeyecektir. AK Parti için buradan başkanlık rejimi içerisinde bir çıkış yok."

"BUNLAR MİLLETİ DİNDEN UZAKLAŞTIRMAK İSTİYORLAR"

"Biz bir araştırma yaptık. İmam Hatipli okullarda deist ve ateist sayısı daha fazla. Ben Atatürk'ün bu dönemde daha çok sevildiğini ve sayıldığını düşünüyorum. Bunlar milleti dinden uzaklaştırmak istiyorlar. Sonuç olarak bir daha yüzde 51 yok. AK Parti parlamenter demokrasiye dönmek zorunda kalacak. Bu biraz matematik işi. Erdoğan'ın yerinize koyun kendinizi. Bugün başkanlık rejimi de yok, otoriter başkanlık seçimi var."

"DEVLET ZIVANADAN ÇIKMIŞ DURUMDA"

"Özel ve Erdoğan geleceği birlikte çiziyorlar. Olayların gelişimi Türkiye'yi bu noktaya rahatlıkla getirecektir. Devlet zıvanadan çıkmış durumda. Genel Kurmay ile Kuvvet Komutanları arasında bir ilişki yoktur normalde. Eski Genelkurmay Başkanlarını Milli Savunma Bakanı olarak atayarak savunma zaafı oluyor. MSB'ye bağlı olurlar normalde. Dolambaçlı şekilde yapıyorlar bunu."

FETÖ İLE MÜCADELE 

"FETÖ ile mücadele 100 yıldan fazla sürer. Çünkü ulusal bir sorun değil. Uluslararası bir sorundan bahsediyoruz."

"ERDOĞAN İLE AKŞENER'İN İLİŞKİLERİ HEP SÜRMÜŞTÜR"

"AK Parti'nin kurulduğu yerlerden biri de Meral Hanım'ın evidir. Ama erken bir tarihte ayrılmış ve MHP'ye girmiştir. Ama MHP ve AKP'nin ilişkilerinin sert geçtiği dönemde de oğlunun düğününde Erdoğan şahit olmuştur. İlişkileri hep sürmüştür."

"AKŞENER'İN AKLINDA HEP ERDOĞAN İLE İTTİFAK VARDI"

"Akşener'in aklında her zaman Erdoğan ile ittifak kurmak vardı. Ama tabanı anti-Erdoğan. İkna etmek zordur. O yüzden güçlendirilmiş parlamenter sistem gündeme geldi. Ama bu dünyanın hiçbir yerinde yok. Meral Hanım saçlarını sarıya boyattıysa bu onun kuaförünün tercihi değildir. Yeni bir siyasi tercihtir. Yeni bir imaj var. Göreceğiz."

"SOSYAL MEDYA PARTİSİ DEĞİLİZ"

"Ben sosyal medya hesabımı kendim yönetirim. Çok büyüdük. Teşkilatlarımızda da çok büyüdük. Biz iki seçime tek başımıza girdik. İYİ Parti ise ilk defa kendi başına seçime girdi. Sosyal medya partisi değiliz. Ama en etkili kullanan partiyiz."

SIĞINMACILAR MESELESİ

"Siz sığınmacıları yollamadan ekonomi ve eğitim sorunlarını nasıl çözeceksiniz? Siz yollamadan bu çocukların güven içinde sokakta yürümesini nasıl sağlayacaksınız?

Ankara'da 2018 yılında 3 Suriyeli bir arabayı kaçırıyorlar, bir kuaföre giriyorlar, 2 kadını kaçırıp tecavüz ediyorlar. Biz bunu daha yeni öğrendik. Nerede öğrendik? Bir akşam yemeğinde avukat ve Yargıtay üyelerinin olduğu bir yerde öğrendik. Benzer olay İzmir'de oldu. Gizli tutuluyor. Biz kadınların başlarına bir şey gelmeden bu sokaklarda dolaşmalarını istiyoruz, bunu çözmek istiyoruz.

Sizin çözümünüz nedir? Bu 10 milyonla ilgili, 'Kardeşiniz oldu' mu diyeceksiniz?"

ZAFER PARTİSİNİN PROJELERİ 

"Avrupa'da 16 yaşında seçme, 18 yaşında seçilme hakkı var. Bu çocuklar ailelerinden daha fazla siyaset biliyor. Siz suça karıştıklarında büyük muamelesi yapıyorsunuz da siyasete gelince mi böyle davranıyorsunuz? Bu yaşın düşürülmesini istiyoruz.

Etki ajanlığı konusunda değişim projemiz var.

Taksirle adam öldürmenin de değişmesi gerekiyor. Vatandaşın can güvenliği güvence altında olmalı. Aksi takdirde polis seyrediyor. Adam suç işliyor, sizi öldürmeye teşebbüs var. Sizi kurtarmak için ateş atıyor. Bu milimetrelik bir şey. Ama polis hapse giriyor, mesleğini kaybediyor. Her şeye ateş edilsin demiyoruz. Suistimal edilmeyecek şekilde hukukta düzenlenmeli."

"TÜRKİYE İÇ SAVAŞA SÜRÜKLENMEK İSTENİYOR"

"3.Dünya Savaşı düşük bir ihtimal. Ama buna Türkiye hazır değil. Atatürk'ün subaylarının olmadığı bir Türkiye buna hazır değil. Türkiye iç savaşa sürüklenmek isteniyor. Büyük Kürdistan projesi var. Türkiye ile Türk dünyasının ilişkisi tamamen kesilecek. Ama biz buna izin vermeyeceğiz.

Türkiye'de iktidar değişikliği için mücadele ediyoruz. 4 yıl sonra kim aday olur bilmiyoruz. Uzun bir süre. Siyasette 24 saat bile yeterince uzundur, Demirel'in lafı. Onun için sadece işimizi yapıyoruz."

"İYİ PARTİ DAĞILMA SÜRECİNDE"

"İYİ Parti'nin dağılma sürecinde olduğu görülüyor. Gruptan düşme riskleri de var. Eğer bu olursa dağılma süreci daha da hızlanır."

"KILIÇDAROĞLU'NUN ARKASINDA 50 MİLLETVEKİLİ VAR"

Bazen bakıyorum. Umarım o yaşa geldiğimde öyle olmam diyorum. Ben 3 dilde okuyan bir insanım. Kemal Bey de keşke akil adam noktasına doğru süreci kullansaydı. Ama bu her zaman olmuyor. Kemal Bey'in hala güçlü bir kadrosu var. Hiç şüphesiz siyasette hala etkisi var. Onun arkasında 50 milletvekili var. Bu büyük bir rakam. Belki de o olduğu için kendisini hala siyasette etkin hissediyor."