İsrail polisinin koruması altında, yüzlerce fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan kutsal Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi tarafından yapılan açıklamada, 420 Yahudi'nin, El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e adım attığı bildirildi.

Mescidi Aksa Baskini Fanatik Yahudiler 24042024 Aa (6)

TARTIŞMALI ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

Açıklamaya göre, İsrail polisinin koruması altında hareket eden bu grup, Harem-i Şerif'in avlularını dolaştıktan sonra Mescid-i Aksa'dan ayrıldı. Bu ziyaretlerin sabah saatlerinde başladığı ve öğleden sonra da devam ettiği ifade edildi. Fanatik Yahudilerin bu tür baskınları, bölgedeki gerginliği artırma potansiyeline sahip.

Mescidi Aksa Baskini Fanatik Yahudiler 24042024 Aa (14)

PESAH BAYRAMI VE ARTAN GERGİNLİK

22 Nisan'da başlayan ve 30 Nisan akşamına kadar sürecek olan Hamursuz Bayramı (Pesah) nedeniyle, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarının artması bekleniyor. Bu durum, bölgede daha fazla gerginliğe yol açabilir.

Mescidi Aksa Baskini Fanatik Yahudiler 24042024 Aa (16)

KUDÜS İSLAMİ VAKIFLAR İDARESİNİN EGEMENLİĞİ İHLAL EDİLİYOR

Mescid-i Aksa, 26 Ekim 1994 tarihinde İsrail ile Ürdün arasında imzalanan barış anlaşması gereği Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin himayesinde bulunuyor. Ancak, 2003 yılından bu yana İsrail'in tek taraflı kararları ve polis eşliğinde gerçekleştirilen girişler, Müslümanların egemenlik haklarının ihlal edildiği yönünde eleştirilere neden oluyor. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, bu girişleri 'baskın' olarak nitelendirerek, yaşananların kabul edilemez olduğunu vurguluyor.

Mescidi Aksa Baskini Fanatik Yahudiler 24042024 Aa (24)

Editör: Mevlüt Peker