2023-2024 Öğretmen Atama Takvimi hakkında merak edilen detayları, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı. Öğretmen adayları ve eğitim camiası, uzun bir bekleyişin ardından sonunda öğretmen atama takvimi hakkında önemli bilgilere kavuştu. Bakan Yusuf Tekin, atama sürecinin önümüzdeki dönemde nasıl şekilleneceği konusunda netlik kazandıran açıklamalarda bulundu. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Açıkladı

Öğretmen atama takvimi araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu konuya dair açıklamalar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den geldi.  Özellikle öğretmen adayları için büyük bir öneme sahip olan bu açıklamalar, öğretmen atamalarının yapılacağını ve atamaların ne zaman gerçekleşeceği ile ilgiliydi. Milli Eğitim Bakanı Tekin "Ekim sonunda öğretmen alım takvimimizi, branş bazlı ilan edip bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz." dedi.

Yusuf-tekin-açıkladı-telefon-yasağı-atama-takvimi

Eğitim camiasını ilgilendiren birçok konuya da değinen Bakan Tekin, "5 bin 624 yeni derslik eğitime başlıyor. Deprem bölgesi dışında 7 bin 530 dersliğimizde güçlendirme, 66 bin dersliğimizde onarım çalışması yaptık. Toplam 79 bin dersliği elden geçirdik. Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık. Yazın başka yönetmelikler hakkında da çalışma yaptık, yayımlayacağız. Geçtiğimiz hafta bir genelge gönderdik. Genelgemizde başta obeziteyi gündemimize aldık. Bu önümüzdeki dönemin önemli problemlerinden biri. Dersten önce ilkokul, ortaokul ve lisede kadar dersten önce fiziksel aktivite yapılabilmesi için çalışıyoruz.'' dedi. 

Sınıflarda Telefon Yasağı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2023-2024 eğitim-öğretim yılı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin cep telefonu kullanımına kısıtlamalar getirilmesine yönelik bilgi verdi. "Derse girmeden çocuklarımız cep telefonlarını teslim edecekler" açıklamasında bulunan Milli Eğitim Bakanı, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini vurguladı.