Televizyon ve sinema sektörüne yaptığı önemli katkılarla tanınan ünlü Türk yönetmen Sadullah Celen, 3 Ocak 2024 tarihinde İstanbul'da vefat etti. Sadullah Celen'in ani bir beyin pıhtılaşması sonucu gerçekleşen ölümü, sanat camiasındaki pek çok kişinin kalbinde bir boşluk bıraktı. 1985'ten bu yana kırk yılı aşkın bir süre boyunca çok sayıda sevilen yapımın yönetmenliğini üstlenen Sadullah Çelen, sektörde silinmez bir iz bıraktı.

SADULLAH CELEN'İN SEÇKİN KARİYERİ

Çelen'in yönetmenlik dehası, 'Fatih Harbiye', 'Güneşin Kızları' ve 'Cennetin Gözyaşları' gibi çeşitli hit TV dizilerinde sergilendi. En son projesi TRT1'de yayınlanan ve Erdal Özyağcılar, Seray Gözler, Onur Buldu ve Melis Babadağ gibi önemli oyuncuların rol aldığı 'Benim Güzel Ailem' oldu. Çelen'in yaratıcı vizyonu ve benzersiz hikâye anlatma yeteneği onu Türk sinema ve televizyonunun saygın isimlerinden biri haline getirdi.

SADULLAH CELEN’İN VEFATI SONRASI SANAT CAMİASI YASTA

Yönetmen Sadullah Celen'in vefat haberi sosyal medyada derin yankı uyandırdı ve çok sayıda oyuncu üzüntülerini dile getirdi. Sadullah Celen’in yaşamını anlatan ve kaybının yasını tutan anma mesajları yağdı.

Alp Nevruz, "Mekanın cennet olsun hocam" dedi. Tolga Sarıtaş ortak yolculuklarını hatırlatarak, "Sonsuz pozitif enerjiniz, gülümsemeniz ve beni sınırlarımı zorlamaya ve cesur olmaya teşvik ettiğiniz için teşekkür ederim Sadullah Hocam. Huzur içinde yat." ifadelerini kullandı.

Hande Erçel ise "Yönetmenim Sadullah Hocam, Güneşin Kızları'nın Selin'i ve ben seni hep hatırlayacağız. Bulunduğun yerde ışıl ışıl parla, tıpkı bizim için her zaman olduğu gibi." mesajını paylaştı.

SADULLAH CELEN BİR İLHAM IŞIĞIYDI VE GİTTİ

Sadullah Celen'in vefatı Türk sineması ve televizyonu için acı bir gün olarak kayıtlara geçti. Sadullah Celen’in yönetmenlik becerileri, hikâye anlatma tutkusu ve eserleriyle duyguları harekete geçirme yeteneği birçok sanatçı adayına ilham verdi. Sadullah Celen'in evfatı sadece Türk sanat dünyası için değil, onun çalışmalarına hayranlık duyan küresel sinema ve televizyon meraklıları topluluğu için de bir kayıptır. Sadullah Celen'in mirası, anlattığı hikayeler ve dokunduğu hayatlar aracılığıyla yaşamaya devam edecek.

YÖNETMEN SADULLAH CELEN KİMDİR?

Türk sinemasının saygın isimlerinden Sadullah Celen, 1 Ocak 1960'ta İzmir'de doğdu. Sinema dünyasına yolculuğu, film yapma tutkusunu beslediği memleketinde başladı. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü'nden mezun oldu.

VİZYONER BİR SİNEMACININ YÜKSELİŞİ

Sadullah Celen'in sinemaya adım atması 1985 yılında "Züğürt Ağa" filminde yönetmen yardımcısı olarak çalışmasıyla başladı. Bu deneyim, Türk sineması ve televizyonuna önemli katkılarda bulunacağı seçkin bir kariyerin başlangıcı oldu. Yönetmenlik girişimleri çeşitli türlere yayıldı ve kendisine geniş bir beğeni kazandırdı.

SADULLAH CELEN'İN YÖNETMENLİK BAŞYAPITLARI

Sadullah Celen, yıllar boyunca, farklı yeteneklerini ve hikâye anlatma becerisini sergileyen çok sayıda beğenilen dizi ve film yönetti. Önemli çalışmalarından bazıları şunlar:

2000: 'Yedi Numara'
2006: 'Erkekler Ağlamaz'
2008-2010: 'Canım Ailem'
2013-2014: 'Fatih Harbiye'
2015-2016: 'Güneşin Kızları'
2017-2018: 'Cennetin Gözyaşları'
2021: 'Kazara Aşk'
2022: 'Adı Sevgi'
2023: 'Benim Güzel Ailem'