YKS tercih tarihleri ve YKS 2024 üniversite tercih kılavuzu, üniversiteye gidecek adaylar tarafından araştırılıyor. Peki ÖSYM YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı, tercihler başladı mı? YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, YKS tercihlerine odaklandı. ÖSYM tarafından tercih takvimi açıklandı. Tercih takviminin açıklanmasıyla birlikte tercih takvimi de belli oldu. Peki, YKS üniversite tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar..

Yks Temel

YKS TERCİHLERİ 2024 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi yaklaşıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan takvime göre YKS tercihleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Üniversite tercih maratonu, YKS tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla başladı. Üniversite'ye gitmek isteyen öğrenciler, 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite taban puanlarını araştırıyor. Binlerce öğrenci, bölümlerin en düşük ve en yüksek puanlarını merak ediyor. Üniversite alım puanları, hangi bölüm kaç puanla ve sıralamayla alıyor, araştırılıyor.

Öğrenciler YKS tercihlerini 2 Ağustos'a kadar yapabilecek. YÖK ATLAS tercih robotu ile, üniversiteler ve bölümlerin son yıllarda kaç puanla öğrenci aldığı görüntülenebilyor. 

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Nurseli Fırat