Üniversite sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? gibi soruların yanıtları araştırılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen YKS sınav sonuçlarının açıklanma tarihi sorgulanıyor. Peki Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucu ne zaman açıklanacak? Üniversite sınav sonuç tarihi belli mi, ne zaman belli olacak? İşte ÖSYM YKS sonuç görüntüleme ekranı..

osym yks sinav 2

YKS 2024 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

8-9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen YKS, adayların aldığı puanlarla üniversiteye geçişte oldukça önem arz edecek. ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları, 17 Temmuz 2024'te açıklanacak.

2024 YKS ERKEN AÇIKLANIR MI?

YKS sonuçlarının erken açıklanıp açıklanmayacağı hakkında bir bilgi mevcut değil. Geçmiş yıllarda ÖSYM'nin sürpriz yaparak erken açıkladığı sınavlar olmuştu. Ancak erken tarihte sınav sonucu açıklamadaki amaç ani yoğunluğu önlemek olduğu için olası bir erken açıklama da önden duyurulmayacağı için YKS'nin erken açıklanıp açıklanmayacağı bilinmiyor. Geçtiğimiz 2023 yılında üniversite sınavı YKS sınav sonuçları 2023 yılında planlandığı tarih olan 20 Temmuz'da açıklanmıştı.

ösym-yks-ek-tercih-kılavuzu-pdf

YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Üniversite Sınavı 2024 YKS sonuçlarını bekleyen öğrenciler, sonuçlar ilan edildikten sonra ÖSYM'nin sonuç ekranında yer alan bölümüne TC Kimlik No ve ÖSYM şifrelerini girerek açılan ekran üzerinden sorgulayabilecekler. Ayrıca Aday İşlemleri Sayfası ÖSYM AİS'e e-Devlet üzerinden giriş yaparak AİS üzerindeki sınav sonuç ekranından sonuçlar görüntülenebilir.

2024 YKS SONUÇ GÖRÜNTÜLEME EKRANI
 

Editör: Nurseli Fırat