Üniversite adayları için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih döneminde sona gelindi. 2024-YKS'ye 3 milyon 120 bin 870 aday başvurmuş, sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 819 bin 362 aday katılmıştı. Tercihlerin ardından yerleştirme işlemleri yapılacak. Akabinde ise üniversite kayıt süreci başlayacak. Peki, 2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar..

Yks Temel

YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemlerinin 4 Ağustos'a uzatıldığını bildirmişti. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemlerinin bugün sona ereceğini belirterek, "Kontrollerinizi yapmanızı ve işlemlerinizi tamamlamanızı hatırlatıyor, tercihlerinizin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

ösym-yks-ek-tercih-kılavuzu-pdf

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI (2024 YKS TERCİH SONUÇLARI) NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS 2024 tercihlerini gerçekleştiren öğrenciler, üniversite tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. 25 Temmuz'da başlayan YKS tercih sürecinde, YKS tercih sonuçlarının 4 Ağustos'taki son tercih tarihinden itibaren 2 hafta içinde erişime açılması bekleniyor.

2024 YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

Editör: Nurseli Fırat