YKS tercih robotu ekranı 2024 için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 2024 YKS sonuçlarının 17 Temmuz'da açıklanmasının ardından üniversite adayları için tercih dönemi bugün başladı. YKS tercih kılavuzu'nda yer alan 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans bölümler taban puanlarını, kontenjanları ve sıralamaları, tercih döneminde adaylara ışık tutacak. 2024-TYT puanı hesaplanan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercihlerini yapabilecekler. Peki YKS üniversite tercihi nasıl yapılır? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? İşte 2024 YKS tercihlerine ilişkin detaylar..,

KPSS-2023-2-TERCİH-2

YKS TERCİHLERİ BAŞLADI! SON GÜN NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri, ÖSYM takvimine göre 2024 25 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. ÖSYM AİS ekranı üzerinden gerçekleşecek olan YKS tercihlerinde adaylar en fazla 24 tercihte bulunabilecek. Öte yandan YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlayacak. 

2024 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR, NE ZAMAN BİTECEK?

YKS tercih süreci bugün başladı. ÖSYM tarafından açılan tercih ekranına, üniversite eğitimini tamamlamak isteyen adaylar başvuruda bulunacak. Toplam 1 milyon 58 bin 345 kontenjanın bulunduğu yükseköğretim kurumları için adaylar tercihlerini 2 Ağustos'a kadar tamamlayabilecek. Kılavuzda yer alan kurallara göre adaylar tercihlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaktır.

yks-ek-tercih-kılavuz-ösym

Adaylar, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na erişebilecektir. Tercih yapacak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaktır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır.

2024 ÖSYM YKS TERCİH YAPMA EKRANI

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI (2024 YKS TERCİH SONUÇLARI) NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS 2024 tercihlerini gerçekleştiren öğrenciler, üniversite tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. 25 Temmuz'da başlayan YKS tercih sürecinde, YKS tercih sonuçlarının 2 Ağustos'taki son tercih tarihinden itibaren 2 hafta içinde erişime açılması bekleniyor.

YKS TERCİH SONUÇLARI 2024

Editör: Nurseli Fırat