YILDIZ SARAYI AÇILDI MI?

Osmanlı Devleti'nin son sarayı olan, Sultan III. Selim zamanında yaptırılan ve Sultan II. Abdülhamid zamanında genişletilerek devlet sarayı haline getirilen Yıldız Sarayı yenilenme sürecinde sona gelindi. Uzun yıllar devam eden restorasyon, konservasyon ve peyzaj çalışmaları tamamlanan Yıldız Sarayı'nda "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok yapı, tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşacak. Peki, Yıldız Sarayı nerede, giriş ücreti ne kadar?

Yıldız Sarayı 2

Asıl şeklini Sultan II. Abdülhamid döneminde alan Yıldız Sarayı, 33 yıl boyunca devletin yönetim merkezi, Sultan'ın ve ailesinin ikametgahı olarak kullanılmıştır. "Büyük Mabeyn Köşkü", "Çit Kasrı", "Küçük Mabeyn Köşkü" ve "Harem Dairesi" başta olmak üzere birçok kısmı tarihinde ilk kez ziyaretçiyle buluşacak olan Yıldız Sarayı 100 yıl sonra yeniden ziyarete açılıyor. Yıldız Sarayı giriş ücreti 2024 yılında ziyarete gitmek isteyenler tarafından merak ediliyor.

Yıldız Sarayı 4

YILDIZ SARAYI NE ZAMAN AÇILACAK?

Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 19 Temmuz'da açılacak. Osmanlı döneminde yabancı devlet adamlarının ağırlandığı Mabeyn Köşkü, yakın zamana kadar Cumhurbaşkanlığı kabullerinde kullanılıyordu. 20 Temmuz'dan itibaren ziyaretçileri kabul edecek olan Tarihi Yıldız Sarayı'nda, bitki çeşitliliği, doğal nehir görünümündeki su yolunun bulunduğu, tarihte "Hamid Bahçesi" olarak adlandırılan bahçe de açılış sonrasında ziyaret edilebilecek.

Yıldız S

YILDIZ SARAYI GİRİŞ ÜCRETİ 2024 NE KADAR OLACAK?

Yıldız Sarayı giriş ücreti merak ediliyor. Müzeseverler, "Yıldız Sarayı'na giriş ne kadar, kaç TL?" sorusuna yanıt arıyor. Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, toplantıda yaptığı açıklamada, kompleksin açılışının Türkiye tarihi ve kültürel miras açısından taşıdığı öneme işaret ederek, "Ülkemizde Osmanlı Devleti'nden bugüne kalmış 5 sarayın en büyüklerinden birinin, birkaç gün içinde yerli ve yabancı ziyaretçilerimizle buluşacağını hem ülkemize hem dünyaya duyuruyoruz." dedi.

Saray ziyaretinin ücretlerine de değinen Yıldız, "Milli Saraylara ait mekanlar ilk açıldığında belli bir süre ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Şu an burasıyla ilgili bir giriş ücreti tespit etmemiş durumdayız. Ama vatandaşlarımız için zaten her zaman bir müze kart kolaylığımız var. Malumunuz Milli Saraylara ait mekanlar müze kartla gezilebiliyor. O yüzden bütün ziyaretçilerimizi buraya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yıldız Sarayı 1

YILDIZ SARAYI NEREDE?

Yıldız Sarayı, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer almaktadır. Dolmabahçe Sarayı gibi tek bir yapı halinde değil, Marmara Denizi sahilinden başlayarak kuzeybatıya doğru yükselip sırt çizgisine kadar tüm yamacı kaplayan bir bahçe ve koruluk içine yerleşmiş saraylar, köşkler, yönetim, koruma, servis yapıları ve parklar bütünüdür.

Editör: Nurseli Fırat