Ekran Haber'in özel haberine göre; Türk Sineması'nın efsanevi isimlerinden biri olan Murat Soydan, aramızdan ayrıldı. Uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden ve tedavi gören Soydan, 83 yaşında hayatını kaybetti. Üzücü haber, Soydan'ın kızı tarafından duyuruldu. Murat Soydan'ın cenaze namazı, 13 Haziran Perşembe günü öğle namazına müteakip Ataköy 5.Kısım Ömer Duruk Camii'nde kılınacak.

Murat-1

MURAT SOYDAN KİMDİR?

Gerçek adı Rüçhan Tercan olan Murat Soydan, 2 Ekim 1940 tarihinde doğdu. Murat adını tercih etmesi, ismi sevmesinden kaynaklanıyordu, Soydan soyadını ise çalıştığı bir dergi önerdi. Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde dünyaya gelen Soydan, ilk ve ortaokulu Lüleburgaz’da okudu. Gençlik yıllarında, Lüleburgaz Spor’da futbol oynadı. Lise için Edirne’ye, üniversite için İstanbul’a gitti. Tekel’de memurluk yapan Soydan, bir yandan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölümü’nde okudu, diğer yandan İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi Bölümü’nü bitirdi.

Murat Soydan2

Yedek subay olarak askerlik yaptı. Perde adlı derginin 1966 yılında yaptığı yarışmayı, Tanju Korel ile birlikte kazandı. Aynı yıl, Nejat Saydam’ın çekimini yaptığı 'Kolsuz Kahraman' filminde oynadı. Filmin kadrosunda Cüneyt Arkın, Fatma Girik, Suzan Avcı gibi isimler vardı. Soydan, 1970’li yılların jön oyuncularından biri olarak, Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit ile birçok kez başrolü paylaştı.

Murat Soydan-2

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu