Yeniçağ Gazetesi'nin ayrılan eski Genel Yayın Yönetmeni Hayri Köklü'nün, gazetenin internet sitesi genel yayın yönetmeni olarak geri dönüşü; eski Genel Yayın Yönetmeni'nin ayrılığından sonra oluşan boşluğu doldurmak yerine daha da büyüttü. Gazetenin haber sitesine yıllarını veren editörler, karşılaştıkları 'yeni yönetim' ile anlaşamayarak istifa etmek zorunda kalıyor. Akıllara gelen soru şu: Tazminat ödememek için mi bu yola sapıldı?.. 

YENİÇAĞ EDİTÖRLERİNİN İSTİFA ETMESİ, TAZMİNAT ÖDEMEKTEN DAHA MI KAZANÇLI?

Yeniçağ Gazetesi baskı ve maliyet tarafında güneş görmüş kar gibi erirken, bu erimeden internet siteleri de nasibini aldı. Önce Günboyu ve Son gazetelerinin kağıt baskısı durduruldu; sonra siteleri ile birlikte satışa çıkarıldığı iddia edildi. Youtube kanalınının yayınlarını da durduran Yeniçağ yönetimi, patron Ahmet Çelik'in sahibi olduğu erkek giyim markasının yönetim katı ve fabrika satış mağazasının da bulunduğu binadaki tek kata taşınma arifesinde akıllara zorlu sorular geliyor: 

- Şu an dört (4) katlı binada bulunan Yeniçağ gazete, site ve yönetimi, mağaza binasının tek katına nasıl sığacak? Çalışan sayısı kaça kadar düşecek? 

- Taşınma öncesi Yeniçağ'da tenkisat (toplu işten çıkarma) yaşanacak mı? 

- Tenkisat olmayacak ise Yeniçağ'a yıllarını vermiş editörler neden istifa etmek zorunda kalıyorlar? 

- Yeniçağ emekçilerinin istifa etmesi, tazminat ödemekten daha mı kazançlı? Emekçiler, biriken tazminatlarını alamasın mı?..

Medya kulislerinde konuşulan bu ihtimaller kafaları karıştırırken, Yeniçağ gazetesi internet sitesinde o servisten 4 kişi ile sitenin Haber Müdürü'nün istifası, yukarıdaki 'senaryo'ları birer 'ihtimal' haline getiriyor. 

YENİÇAĞ'DA KİMLER İSTİFA ETTİ?

Peki kimler gitti? İşte siteden ayrılmak zorunda kalan o isimler: 

Gürel Yurttaş - Spor Servisi Müdürü 
Sami Gürel - Spor Servisi Koordinatörü
Volkan Alikar - Spor Servisi Editörü
Mirza Şeker -Spor Servisi Editörü

FATİH ERGİN DE GİTTİ

Yeniçağ gazetesi internet sitesinin Haber Müdürü Fatih Ergin de gazete ile yolları ayıran isimlerden oldu.

Yeniçağ'da istifa depremi! Fatih Ergin-Hayri Köklü fay hattı 5 yerinden kırıldı! Yeniçağ'da istifa depremi! Fatih Ergin-Hayri Köklü fay hattı 5 yerinden kırıldı!

Yeniçağ'dan ve diğer medyalardan yeni kulis haberleri EKRAN HABER'de olacak...

EKRANHABER.COM

Editör: Haber Merkezi