Eğitimde yeni bir dönem başlıyor. Türkiye MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) yenilikçi bir yaklaşım açıkladı. MEB (Milli Eğitim Bakanlığı), 2024-2025 eğitim-öğretim yılında uygulanmak üzere eğitim yaklaşımında çığır açacak bir değişikliğe gittiğini duyurdu. “Bütünleşik Eğitim Modeli” olarak tanımlanan bu yeni model, 'İyi İnsan Yetiştirme' başlığı altında öğrencilerin akademik başarılarını ve sosyal becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Bir kişiselleştirilmiş öğretim modeli olan Bütünleşik Eğitim Modeli’nin kademeli olarak uygulanması, eğitim reformunda önemli bir adımı işaret ediyor.

BÜTÜNLEŞİK EĞİTİM MODELİ TEMELLİ YENİ MÜFREDATIN AŞAMALI OLARAK UYGULAMAYA KONMASI

Milli Eğitim Bakanlığı, Bütünleşik Eğitim Modeli temelli yeni müfredata ilişkin planlarını detaylandırırken, temel odak noktası olarak 'Bütünleşik Eğitim Modeli'ni vurguladı. Bu model, 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren, farklı ihtiyaç ve potansiyellere sahip öğrencilerin öğrenme deneyimlerini zenginleştirmek için bireyselleştirilmiş eğitime doğru bir geçiş vaat ediyor. 'İyi İnsanlar Yetiştirmek' sloganı, aşamalı olarak uygulanacak olan Bütünleşik Eğitim Modeli temelli müfredatın felsefesini özetliyor.

BÜTÜNLEŞİK EĞİTİM MODELİNDE KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ ÖĞRETİM NELERİ KAPSIYOR?

SODiMER (Toplumsal Gelişim ve Yenilikçi Eğitim Merkezi) Başkanı Levent Eraslan, kişiselleştirilmiş öğretim modelini detaylandırdı. SODİMER Başkanı Levent Eraslan’a göre 'Bütünleşik Eğitim Modeli', daha fazla desteğe ihtiyaç duyan çocukların öğrenme süreçlerini zenginleştirmeyi ve potansiyeli yüksek olanları daha da geliştirmeyi amaçlıyor. 'Bütünleşik Eğitim Modeli' herkese uyan tek bir yaklaşımın aksine, bu yeni müfredat bireysel öğrenme yörüngeleri etrafında tasarlandı.

SODİMER BAŞKANI, BÜTÜNLEŞİK EĞİTİM MODELİNİ ANLATTI

SODİMER Başkanı Levent Eraslan, "Yeni eğitim sisteminde öğretmenler her öğrencinin seviyesini belirleyecek ve destek yöntemlerini buna göre uyarlayacak" açıklamasında bulundu. Levent Eraslan, “Bu bireyselleştirilmiş yaklaşım, akademik ve sosyal becerileri bütünleştirerek öğrenciler için daha kapsamlı bir eğitim deneyimi vaat ediyor.” diye konuştu.

SIKÇA YENİ EĞİTİM MODELLERİ VE SİSTEMLERİ DENENİYOR

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en çok üzerine düştüğü konuların başında gelen Milli Eğitim için çok ciddi bütçe ayrılıyor ve bu alanda başarı yakalanması için sıkça formüller aranıp sistem değişiklikleri yapılıyor. Türkiye'nin eğitim ortamındaki bu son değişiklik, öğrenciler için daha kişiselleştirilmiş ve bütünsel bir gelişime doğru gidildiğini, bireysel potansiyelin ve genel karakter oluşumunun vurgulandığını gösteriyor.