Yeni Kanada Büyükelçisi Can Dizdar oldu. 3 Temmuz 2024 Resmi Gazete atama kararları ile açıklanan atama kararı sonrası yeni Kanada Büyükelçisi Can Dizdar kimdir, Can Dizdar hayatı ve biyografisi merak edildi. İşte Can Dizdar hayatı ve kariyeri..

Resmi Gazete300524

CAN DİZDAR KİMDİR?

Can Dizdar, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Lisansüstü eğitimini Avrupa Koleji'nde tamamlayan Can Dizdar, sonrasında 2004'te Londra İngiltere Kraliyet Savunma Koleji'nde bir yıl eğitim almıştır. Can Dizar evli ve bir çocuk babasıdır.

CAN DİZDAR KARİYERİ

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan Dizdar, yurtdışında Helsinki, Abu Dabi ve Londra büyükelçiliklerinde ve New York'ta Türkiye Daimi Temsilciliği'nde görev yapmıştır.

Can Dizdar, Dışişleri Bakanlığı'ndaki kariyerinde Siyaset Planlama Daire Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlenmiştir. Birleşmiş Milletler Sekreteryası Siyasi İşler Bölümü'nde Kıdemli Siyasi Memur olarak da görev almıştır. Orta Doğu Genel Müdürlüğü gibi kritik pozisyonlarda bulunan Dizdar, 2016-2021 yılları arasında Türkiye'nin Abu Dabi/Birleşik Arap Emirlikleri nezdinde Büyükelçisi olarak da görev yapmıştır.

Birleşmiş Milletler nezdinde Türkiye'yi temsil eden Can Dizdar, Cenevre Suriye barış görüşmeleri gibi önemli diplomatik temaslarda Türkiye'yi başarıyla temsil etmiştir. Ayrıca, Türkiye ile İsrail arasındaki yakınlaşma sürecinde büyükelçi olarak adı geçmiştir. Can Dizdar, 3 Temmuz tarihli Resmi Gazete kararlarına göre Kanada Büyükelçisi olarak atanmıştır.

Editör: Nurseli Fırat