Faizsiz evlilik kredisini duyan yeni evlenecek çiftler, Faizsiz Evlilik Kredisi Başvuruları Başladı Mı ? merak ediyor. 2 yıl geri ödemesiz kredi, evlilik sürecinde olan çiftleri heyecanlandırıyor. 150 Bin TL'lik faizsiz kredi başvuru şartları neler? Ne zaman başvuru yapılabilecek? İşte tüm detaylar..

FAİZSİZ, 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ 150 BİN TL KREDİ!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 2023 Seçimleri beyannamesini açıklayan Erdoğan, yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi verileceğinden de bahsetti. Başkan Erdoğan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." dedi.

faizsiz-evlilik-kredisi-şartları-başvuru

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarına göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak. Aile Koruma Kalkanı Programı olarak açıklanan projenin finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacak.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği faizsiz, iki yıl ödemesiz evlilik kredisi, 150 Bin TL olarak açıklandı. Yeni evlenecek çiftleri, evlilik sürecinde desteklemek için devlet tarafından verilecek olan bu kredinin başvuru tarihleri henüz belli değil.