Muğla’nın Yatağan ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan M.Ş. (78) ve oğlu İ.Ş. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.  

Baba Ve Oglu

İFADELERDE ORTAYA ÇIKTI

Yangının çıkış sebebi ise alınan ifadelerde ortaya çıktı. Baba ve oğlun, arı kovanlarına körük ile duman vermeleri sonrası yangının çıktığı tespit edildi. 
Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında baba ve oğul gözaltına alındı. İfadelerinde, olay günü saat 10.00 sıralarında arılara bakım yapmak izin gittiklerini belirterek 65 adet arı kovanına körük ile duman verdiklerini itiraf ettiler. 

A W270493 11

BABA VE OĞLU TUTUKLANDI

M.Ş. ve oğlu İ.Ş., körük dışında bir alanda ateş yakmadıklarını, işleri bittikten sonra körüğü söndürüp ayrıldıklarını belirterek, suçlamaları kabul etmediler. 
Ancak olayın görgü tanıkları, alınan beyanlarında yangının arı kovanlarının bulunduğu yerde başladığını ifade ettiler. Ayrıca, baba ve oğlun arıcılık faaliyetine ilişkin de izinlerinin olmadığı belirlendi. Şüpheli baba ve oğlu, tutuklama talebiyle Yatağan Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. İki şüphelide çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

A W270493 05

Editör: Barış Sözal