İstanbul Kadıköy'de, Kübra K. yolda yürüdüğü esnada bir kişinin arkasından gelerek koluna girmesiyle neye uğradığını şaşırdı. Genç kız tacizcisine tepki göstererek kaçmak istedi ancak M.E. sarılmaya çalıştı. Bunun üzerine mağdur kadın, kaçarak karşısına çıkan bir taksiye bindi ve “Peşimde tanımadığım biri var. Lütfen bana yardım edin" dedi. Tam da o sırada yolcu olarak takside Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Ayşe Gül Gürer'in olması 'büyük şans' dedirtti.

TACİZCİ SAĞLAM KAYAYA ÇARPTI

Savcı Gürer yardım isteyen kadını taksiye aldı. Şüpheli M.E. ise taksiye gelerek K.K. için “Bu kız benim sevgilim, siz yalan söylüyorsunuz. Bana kimliğinizi gösterin" dedi. Savcı Ayşe Gül Gürer, durumu polis ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, şüpheliyi gözaltına aldı.

ŞÜPHELİ İÇİN İDDİANAME HAZIRLANDI

M.E. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame olay anlatıldı. Şüpheli M.E. ifadesinde olay günü K.K.'nın alkollü olduğunu anlaması üzerine yardım etmek için geldiğini, tanıkların olayı yanlış anladığını iddia etti. İddianamede şüpheli ile K.K. arasında bir husumet bulunmadığı, K.K.'nın şüpheliyi sebepsiz yere suçlamasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu belirtildi. Şüphelinin K.K.'nın koluna girmesi, müştekinin onu uzaklaştırmaya çalışmasına rağmen sarılmasının anlık eylemler olmadığı, süreklilik arz ettiği, bu nedenle eylemlerin sarkıntılık aşamasını aştığı kaydedildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli M.E. hakkında “Cinsel saldırı" ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 17 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu