İstanbul Büyükçekmece’de bulunan ultra lüks Toskana villasındaki kaçak yapı ve oturma alanları nedeniyle inşaat mühendisi İsmet Ertekin’in villası için yıkım kararı alındı. Yaklaşık 230 metrekarelik kaçak alanın yer aldığı villanın son hali İhlas Haber Ajansı tarafından havadan görüntülendi.

Buyukcekmece Ultra Luks Villaya Kacak Kat 28062024 Iha (3)

KAÇAK YAPI TESPİTİ VE YIKIM KARARI

KDM Kentsel Dönüşüm Merkezi ve Öz Anadolu Yapı Denetim sahibi olan İsmet Ertekin'in 5 milyon dolarlık Toskana villasındaki ruhsatsız yapılar ve kaçak eklentiler nedeniyle yıkımına karar verildi. Ertekin hakkında "görevini kötüye kullanma" ve "güveni suistimal etme" suçlamalarıyla Bakırköy, Büyükçekmece ve Silivri başsavcılıklarında dosyalar bulunuyor. Kaçak yapı ihbarı üzerine Büyükçekmece İmar Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında 2 Ocak 2024 ve 13 Mart 2024 tarihli Yapı Tatil Tutanağı düzenlenerek yasal işlem başlatıldı.

Buyukcekmece Ultra Luks Villaya Kacak Kat 28062024 Iha (7)

VİLLADA YIKIM HAZIRLIKLARI

Zabıta ve polis ekipleri, ruhsata aykırı olarak yapılan kaçak yapıları yıkmak için villaya geldiler. Büyükçekmece Belediyesinin kepçe ve iş makineleri de villanın önünde hazır bulundu. Edinilen bilgilere göre, villa sahipleri yıkım için süre isteyerek yapıları kendilerinin yıkacağını belirtti. Villanın sahibi tarafından belirlenen süre içerisinde yıkılmaması durumunda belediyenin yıkımı gerçekleştireceği öğrenildi.

Buyukcekmece Ultra Luks Villaya Kacak Kat 28062024 Iha (8)

KAÇAK ALANLAR 580 METREKAREYE ULAŞTI

İş adamı Ebubekir Kaynar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İstanbul Büyükçekmece Toskana Vadisi'ndeki 265 numaralı villanın kaçak kısımlarının bir an önce yıkılmasını istiyoruz. Bu yerler yıkılmazsa kaçak yapıların önünü açmış oluyoruz. İsmet Ertekin'in villasının kaçak kısımlarına yıkım kararı verildi ve tutanaklar tutuldu. Büyükçekmece Belediye Başkanımız Hasan Akgün’e teşekkür ediyoruz. İsmet Ertekin, 350 metrekare kullanım alanı olan villasını kaçak yapılar ile 580 metrekareye çıkartmış. Otoparklarını oturma alanına çevirmiş, havuzun etrafına betonarme binalar eklemiş, çatıyı 2 metre yükselterek 2 oda ve 2 banyo eklemiş. Usulsüz kış bahçesi oturum alanına kapatılmış" dedi.

Buyukcekmece Ultra Luks Villaya Kacak Kat 28062024 Iha (11)

MAHKEME KARARI VE YIKIM BEKLENTİSİ

Kaynar, “2. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi yıkım kararını onayladı ve yürütmeyi durdurma talebini reddetti. En kısa zamanda kaçak yapının yıkılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Bu gelişmelerle birlikte, Büyükçekmece'deki Toskana villasının kaçak kısımlarının yıkımı için süreç devam ediyor.

Buyukcekmece Ultra Luks Villaya Kacak Kat 28062024 Iha (10)

Buyukcekmece Ultra Luks Villaya Kacak Kat 28062024 Iha (6)

Buyukcekmece Ultra Luks Villaya Kacak Kat 28062024 Iha (5)

Buyukcekmece Ultra Luks Villaya Kacak Kat 28062024 Iha (9)