2024-2025 Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim burs başvuru tarihleri kamuoyu ile paylaşıldı. Başvurular arasında İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ekim-haziran ayları arasında toplam 9 ay burs veriliyor. Her yıl VGM burs başvuru tarihlerinde binlerce öğrenci başvuru yaparken, 2024-2025 burs başvurularının da ne zaman başlayacağı araştırılıyor…

Burs E

VGM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

VGM burs başvurularına ilişkin duyuru kurumun resmi sitesinde kamuoyu ile paylaşıldı.

Buna göre 2024-2025 VGM ortaöğrenim bursu için başvurular 1 Ekim 15 Ekim tarihleri arasında alınacak.

Başvurular Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek.

Burs P

2024-2025 VGM ORTAÖĞRETİM BURS MİKTARI NE KADAR?

VGM 2023-2024 burs miktarı ortaöğrenim öğrencileri için 750 TL olarak belirlenmişti. Ancak 2024-2025 dönemi için burs miktarları henüz açıklanmadı.

Burs E

VGM ÜNİVERSİTE BURS BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

VGM yükseköğrenim burs başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Burs başvuru tarihlerinin 2024 yılı YKS ve DGS ek yerleştirme tarihlerine göre belirleneceği belirtildi.

Burs I

VGM ORTAÖĞRENİM BURSU KİMLERE VERİLMEZ?

Kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan yararlanmakta olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda anasınıfında okuyan öğrencilere ortaöğrenim bursu verilmemekte olup Türk Vatandaşı olmayan öğrenciler de ortaöğrenim bursundan yararlanamaz. Resmi okullarda örgün eğitim görürken burs almaya hak kazanan öğrencilerin özel okula ya da açık öğretim ortaokuluna, açık öğretim lisesine ya da mesleki açık öğretim lisesine geçmeleri halinde bursları kesilir.

Editör: Şenay Yurtalan