Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi ödemeyen mükelleflerin listesini açıklamasının ardından, medya patronu Acun Ilıcalı'nın da bu listede yer aldığı öne sürüldü. İddialar, sosyal medya platformu X'te kullanıcı Turhan Bozkurt tarafından paylaşıldı. Bozkurt’un, Ilıcalı'nın "vergi yüzsüzü" olduğunu iddia eden tweeti üzerine Ilıcalı, büyük bir tepki gösterdi.

ÖDEDİĞİ VERGİ 324 MİLYON TL

Ilıcalı, Bozkurt’un paylaşımını alıntılayarak şu yanıtı verdi: "Bence iftiracı ve cahilleri ifşa edeceksek senden başlayalım. Acun Medya Holding, kâr amacı gütmeyen bir yönetim şirketidir. Yönettiğimiz şirketlerin 2023 yılında ödediği vergi toplam 324 milyon TL'dir. Bu yıl da bunun iki katını vereceğiz." Ilıcalı, yıllardır vergi rekortmeni olduğunu hatırlatarak, bu tür iddiaların şirketini ve çalışanlarını zan altında bırakmaya çalıştığını vurguladı.

"YILLARCA REKORTMEN OL, İFTİRAYLA UĞRAŞ"

Acun Ilıcalı, kendisine atılan iftiraların haksız olduğunu belirterek, "Yıllarca vergi rekortmeni ol, sonra da kendinden başka kimseye faydası olmayan bu hokkabazlarla uğraş," dedi. Ilıcalı, şirketlerinin binlerce aileye istihdam sağladığını ve vergi yükümlülüklerini titizlikle yerine getirdiğini ifade ederek, bu tür asılsız iddiaların toplumda yanlış algı oluşturduğunu savundu.

VERGİ YÜZSÜZLERİ LİSTESİ NEDİR? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi borcunu ödemeyen mükelleflerin isimlerini açıklamaya başladı. "Vergi yüzsüzü" olarak adlandırılan bu mükelleflerin isimleri, vergi dairelerinde ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde ilan edildi.

Editör: Ceyda Taylan