Ekol TV muhabiri İlker Turak’ın ofisinin kapısını çaldığı ve adım adım izini sürdüğü sahte hâkim D.T. ve imam nikahlı U.A. “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklandı.
EMNİYET HAREKETE GEÇTİ
Sahte hâkim cübbeyi giydi, pozunu verdi hukuki danışmanlık sitesi açtı. Bununla kalmayan dolandırıcı kendisini herkese ‘nam-ı diyar hâkime hanım’ ifadeleriyle tanıttı. Ekol TV’nin kapısını çaldığı sahte hâkimin ekranlarda yer almasının ardından emniyet harekete geçti ve şüpheliyi izlemeye aldı.
OFİSTE RUHSATSIZ TABANCA BULUNDU
Sahte hâkimin ofisinde yapılan aramanın ardından ele geçirilenler ise şaşkınlığa uğrattı. Ofiste ruhsatsız tabanca, fişek, hâkim cübbesi ve çeşitli dokümanlar bulundu.
SÖZDE HAKİMDEN SAHTE ÖZGEÇMİŞ
Sözde hâkimin vatandaşları inandırmak için sahte özgeçmişini de buna göre hazırladığı, kendisini internet sitesinde de hâkim olarak tanıttığı görülürken akıl almaz vaatler ile vatandaşları dolandırmaya çalıştığı da ortaya çıktı.
VATANDAŞLARI DOLANDIRDI
Sözde hâkim internet sitesinde uyuşturucu davalarında hassas terazi ve nakit para gibi deliller olmasına rağmen hükmün ertelenmesi ve beraat, cinayet gibi ağır ceza davalarında ise tahliye ve beraat kararı aldırdıklarını öne sürüyordu.
OTURMA VE ÇALIŞMA İZNİ İÇİN 94 BİN LİRA İSTEDİ
Öte yandan ücret tarifesi oluşturan şüpheli o tarifede Türkiye’de oturma ve çalışma izni alınması için 94 bin lira talep etti.
KAMERALARDAN KAÇMAK İÇİN YARGITAY’I BAHANE ETTİ
Sahte hâkimi adım adım takip eden Ekol TV ekibinin röportaj talebinde bulunduğunda aldığı yanıt ise oldukça dikkat çekti. Sözde hâkim, Yargıtay’da aktif görevde olduğu için röportaj yasağı nedeniyle görüş veremeyeceği savunmasıyla kameralardan kaçtı.
NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇUNDAN TUTUKLANDILAR
Polisin takibi ile dolandırıcılık iddialarıyla gündeme gelen sözde hâkim D.Ş. gözaltına alındı. D. T. emniyetteki işlemlerinin ardından imam nikahlı eşi U.A. ile adliyeye sevk edildi. Şüpheliler soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade verdi. Tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen D.Ş. ve imam nikahlı eşi D.T. ile birlikte “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklandı.
DAVAYI KAZANMAK İÇİN 1 MİLYON 400 BİN LİRA VERDİ
Öte yandan mağdur A. S.’nin Şanlıurfa'da alınan ifadesinde arazi alış-verişinden kaynaklı mahkemelik olduğu, kendisini hâkime olarak tanıtan D. T. ve imam nikahlı eşi U.A. ile davayı kazanması karşılığında 3 milyon liraya anlaştıkları ve D.T.’nin hesabına 70 bin lira gönderdiği, ayrıca elden 330 lira verdiği, 1 milyon lirayı ise U.A.’nın hesabına gönderdiği bilgileri yer aldı. A. S., davayı kaybetmesi üzerine toplamda 1 milyon 400 bin lira dolandırıldığını anladığını beyan ederek şikayetçi oldu.