Ürdün Kralı 2. Abdullah, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yoğun bombardıman yaparak su ve gıda girişini engellemesinin bir savaş suçu olduğunu belirtti. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Ortak Zirvesi'nde konuşan Kral Abdullah, Gazze'deki duruma dikkat çekti.

BÖLGESEL ÇATIŞMA UYARISI

Kral Abdullah, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durdurulmaması halinde, masum insanların bedelini ödeyeceği büyük bir çatışmanın riskine işaret etti. Gazze'deki şiddetli savaşın acilen durdurulması gerektiğini vurguladı.

ÜRDÜN'ÜN İNSANİ YARDIM VURGUSU

Ürdün'ün Filistinli kardeşlerine insani yardım gönderme görevini sürdüreceğini belirten Kral Abdullah, İsrail'in Gazze'ye yönelik su ve gıda engellemelerini kınadı.

BM VE ARAP ÜLKELERİNİN ROLÜ

Kral Abdullah, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun Gazze ile ilgili aldığı acil insani ateşkes çağrısının, İsrail tarafından uygulanmasını ve Arap ülkelerinin bu konuda siyasi bir koalisyon kurma çabalarını dile getirdi.

ADALET VE BARIŞ İÇİN ÇAĞRI

Kral Abdullah, Filistin meselesinin 70 yılı aşkın süredir devam eden adaletsizlik olduğunu ve bu zihniyetin Gazze'yi yaşanmaz hale getirdiğini ifade etti. Dini, ırkı ve dili ne olursa olsun, herkesin Filistin meselesinin çözülmemesinin tüm dünya tarafından ödenecek bir bedeli olduğunu vurguladı.