Türk sinemasına önemli katkılar sağlamış Nur Kardeşler’in 50. yaş günü partisi tek kelimeyle muhteşemdi. Davetli olarak katıldığım bu geceyi sizlere yazmak istedim. 

Beyoğlu Pera’da yeni açılan, hatta ilk kalabalık grup misafirlerini bu davet ile ağırlayan Eralp Üngeldi’nin ortağı olduğu “Beyoğlu Galata Meyhanesi”, Türk sinemasının duayenlerinin yanı sıra ünlü birçok isme ev sahipliği yaptı.

Benim masamda karşımda ses sanatçısı Yeliz vardı. Hemen yanında ise “Güzel Aşklar Diyarı” dizisinden yeni ayrılan Halil Ergün oturdu. Sol yanımda Ali Poyrazoğlu, hemen karşısında Mustafa Alabora vardı. Mustafa Abi’nin yanında Volkan Severcan, karşısında ise Erhan Yazıcıoğlu oturuyordu. Ressam Muzaffer Akyol ve Aztek Kulübü'nün sahibi Hüseyin Kabaoğlu da aynı masadaydı. Diğer bloktaki masada televizyoncu Gülgün Feyman, oyuncu çiftler Ayşe Sezerel ve eşi Ahmet Sezerel vardı. Ahmet Abi’nin kızı, işletmeci Ayşe Zeynep Sezerel de oradaydı. İşletmeci Gülsüm Sami, namıdiğer “Gügü”, gazeteci olarak diğer davetli isim Now Haber Müdürü Enis Ersoy’du. Yönetmen Naci Çelik Berksoy, Çelik Öztunç, Özlem Muşdal, Vildan Karamahmutoğlu ve Baran Seyhan göze çarpan isimler arasındaydı. Ses sanatçısı Özlem Yüksek gecede sahne aldı.

Halil Ergün şiir okudu. 

Partinin en çok konuşulan ismi Halil Ergün’dü. Herkes diziyi bırakıp bırakmadığını merak ediyordu. “Bıraktım arkadaşlar…” diyerek noktayı koydu. Başka herhangi bir yorum yapmadı. Halil Abi ayrıca kendi yazdığı bir şiiri de misafirlere okudu. Baya alkış aldı. Solunda Yeliz, sağında eski dostu Mustafa Alabora ile uzun sohbetler etti.

Mustafa Alabora Londra’ya gidiyor. 

Usta oyuncu Mustafa Alabora da, önümüzdeki ay Londra’da yaşayan oğlu Mehmet Ali Alabora’yı ziyaret edecek olmanın heyecanını yaşıyordu. “Torunum Mayıs’ı görmeye gideceğim…” dedi. Banu Zeytinoğlu başka bir davette olduğu için Mustafa Abi davete tek katıldı. Yılların eskitemediği güçlü ses Yeliz’in 50. sanat yılı üzerine bolca sohbet ettiler.

Ali Poyrazoğlu; “Nünü, Nilgün ve Saba’ya odaklandım.” 

Davette hemen yanımda Ali Poyrazoğlu oturuyordu. Ali Abi ile uzun sohbetler ettik. Gügü de bu sohbetlere katıldı. Ali Poyrazoğlu bu günlerde oldukça yoğun. Nükhet Duru, namıdiğer “Nünü”, Nilgün Belgün ve Saba Tümer için müzikal yazmış ve yönetecekmiş. Oyunun çıkması için yoğun çaba içinde. Adını ilk olarak “Bizim Kızlar” koymuş ancak bu isimden vazgeçmiş. Müzikalin büyük sürprizi ise Saba Tümer’in şarkı söyleyecek olması. Tüm bunlar Nünü’nün 70. yaş gününde ortaya çıkan projenin devamı. BKM bünyesindeki bu müzikali herkes ilgiyle bekliyor.

Yeliz ile 50 yıl. 

Türk müziğinin en güçlü seslerinin başında geliyor Yeliz. Tam 50 yıldır sahnede ve şarkı söylüyor. “Yalan”, “Hoş Geldin Bahar”, “Bu Ne Dünya Kardeşim”, “Sel Suyu” gibi birçok şarkıya hayat veren bir ses. Nur’un doğum gününde de sahneye çıktı ve en güzel şarkılarını seslendirdi. Yeliz de, 50. sanat yılına özel çalışma ve projeler hazırlamak üzere. Yeliz, cuma akşamları Kozyatağı Nispet’te sahne alıyor. Eğer yaşasaydı canımız arkadaşımız Metin Arolat ile birlikte yapacaklardı bu programı. Ancak Metin, aramızdan erken ayrıldı. Saygıyla anıyorum. Yeliz’i dinlemek isterseniz Kozyatağı Hilton’daki Nispet’e gidebilirsiniz.

Erhan Yazıcıoğlu ve Volkan Severcan şarkı söyledi 

Gecenin sürprizi ise oyuncu Volkan Severcan’ın “Sevdim Seni Bir Kere” şarkısını canlı okuması oldu. Bir diğer performans ise Erhan Yazıcıoğlu’ndan geldi. Erhan Abi de hem şiir okudu, hem de Cem Karaca’nın “Resimdeki Gözyaşları” şarkısını canlı okudu. Her iki sanatçı da büyük alkış aldı. Sevilen sanatçılar Nur Kardeşler’in doğum gününde keyifli bir gece yaşadılar. Nice güzel yaşlara Nur…

Başlıksız 1-12

Ayaktakiler soldan: Erhan Yazıcıoğlu, Volkan Yüksel, Volkan Severcan, 
Oturanlar solda: Mustafa Alabora, Halil Ergün, Yeliz

Başlıksız 1-13

Nur Kardeşler, Yeliz, Gülgün Feyman

Başlıksız 1-14

Mustafa Alabora, Halil Ergün, Gülgün Feyman, Gügü, Yeliz ve Nur Kardeşler

Başlıksız 1-15

Gügü, Volkan Yüksel, Yeliz ve Ali Poyrazoğlu

Başlıksız 1-16

Halil Ergün, Ahmet Sezerel, Yeliz