Ünlü Influencer Meriç Keskin her yıl doğum günün farklı konseptte kutluyor. Milyonlarca takipçisi olaran Kesin bu sefer farklı bir alana yöneldi. Doğum gününü bu yıl bir sosyal sorumluluk projesine dönüştürerek, kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak için bağış kampanyası başlattı. 

MADDİ DURUMU OLMAYAN KIZ ÖĞRENCİLERE DESTEK

Türkiye’de kız çocuklarının okullaşma oranı, ortaokulda yüzde 93,64 iken lisede yüzde 83,88’e düşüyor. Bu düşüşün en önemli nedenleri arasında maddi yetersizlikler ve geleneksel toplumsal cinsiyet rolleri yer alıyor. Keskin, bu soruna dikkat çekerek Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin "Anadolu'da Bir Kızım Var Projesi" ile sosyoekonomik açıdan dezavantajlı kız öğrencilere burs sağladığını belirtti.

"OKUMAYAN KIZIMIZ KALMASIN"

Keskin, bu anlamlı projeye destek verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Okumayan kızımız kalmasın" mesajını verdi. Bağışların minimum 50 TL olarak yapıldığı kampanyada kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak isteyenler, 1 ortaöğretim öğrencisine 8 bin 500 TL, 1 üniversite öğrencisine ise 17 bin TL burs bedeliyle destek olabileceklerini duyurdu. 

Başlıksız 1-24

13 MİLYON TL PARA TOPLANDI

Kız çocukları için toplanan miktar 13 milyon 45 bin TL olarak duyurdu. Keskin sosyal medya hesabından toplanan tutarın ekran görüntüsünü paylaşarak "Ağlıyorum. Yapalım mı kahveli içelim mi şuna bakıp" ifadelerini kullandı. 

SOSYAL DUYARLILIK PROJELERİNE ÖNEM VERİYOR

Diğer Influencerlara göre sosyal duyarlılık projelerine önem veren Keskin daha öncede Akdeniz ve Ege bölgelerinde yaşanan orman yangınlarına da yardım çağrısında bulundu ve çok sayıda insanın ve hayvanın hayatta kalmasına destek olmuştu. 


 

Editör: Mehmet Bayar