Şimşek, veda yazısında duygusal bir şekilde, “Veda yazısı yazmanın kolay olmadığını bu yazıyı yazmaya başladığımda anladım. Hangi gerekçe ile olursa olsun vedalar duygusaldır. Evet! Bu yazıyla birlikte Yeni Akit ve Akit TV ailesine veda ediyorum,” ifadelerini kullandı. Yıllardır gazetede çeşitli görevlerde bulunan ve yazılarıyla dikkat çeken Şimşek, ayrılık kararının gerekçesini açıklamazken, yazısında Yeni Akit ailesine ve okuyucularına teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Gazetecinin bu vedası, medya dünyasında geniş yankı buldu.

İşte Şimşek'in veda yazısından bir kesit...

Peki niye veda ediyorum?

Kendimce nedenlerim var elbette. Belki biraz kafamı dinlemek istiyorum. Heyecanımı kaybettim diyemem. Gazetecilik;  heyecanı asla bitmeyecek bir meslek. Belki bir parça ara vermek iyi gelecek. Meslek hayatım boyunca, yıpranmadığımı, kırgınlıklar yaşamadığımı söyleyemem. Ama bunlar her gazeteci arkadaşımın yaşadığı olağan şeyler. Hiçbir şey düşünmeden biraz tatil iyi gelecek eminim.

İşte ben ve benimle aynı dönemi yaşayan gazeteci arkadaşlarımın hayatı da bu olağanüstü dönemlerde habercilik yapmaya çalışmakla geçti. Olağanüstü dönemlerin olağanüstü gazetecileri olmak zorundaydık. Hep; “Eğriye eğri doğruya doğru” diyen haberciler olmak istedik ama bunu her zaman başaramadık. Kim; “Başardım” diyorsa, yalan söylüyor.  Birilerinin ya yanındaydık ya da karşısında. Herkes aynı şeyi iddia edebilir. Ben de hep doğru tarafta olduğuma inanıyorum. İnandığım değerlerle, ilkelerle yol yürüdüm.  Habercilik serüveninde Kimi zaman hatalar, yanlışlar yapmışımdır ama kimseye iftira atmadım. Yalan haber yapmadım. Yanlışımı düzeltmekten ve özür dilemekten gocunmadım.  Kimse benim programlarımda cevap hakkını kullanmadığını iddia edemez. İddianın merkezinde kim olursa olsun cevap hakkına hep saygı gösterdim. Cezaevinden bana yazılan mektupları bile canlı yayında okudum.

LATİF ŞİMŞEK KİMDİR?

1986’da, henüz Basın Yayın Yüksek Okulu öğrencisi iken “Kazan” isimli yerel gazetede meslek hayatına başlayan Şimşek, 1987-2007 yılları arasında Türkiye Gazetesi, TGRT TV ve TGRT Haber kanallarında, muhabir ve yönetici olarak görev yaptı. 2007-2010 yılları arasında Ses TV’nin genel yayın yönetmenliğini üstlenen Şimşek, 2010 yılında yayın hayatına başlayan Beyaz TV’de de Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevine geldi. Şimşek Beyaz TV’de, “Dinamit”, “Medcezir” ve “Latif Şimşek’le Gündem Özel” programlarını yönetti ve televizyonun internet sitesinde köşe yazıları kaleme aldı. Şimşek’in hazırlayıp sunduğu Dinamit, 13 yıl kesintisiz ekranlarda kalarak, kendi alanında en çok izlenen programlar arasında yer aldı. Usta gazeteci, Beyaz TV’den sonra TV 100 haber kanalında köşe yazarlığı ve yorumcu olarak görevde bulundu. Son olarak Akit Medya'da görev aldı. Sürekli Basın Kartı sahibi olan Şimşek, 37 yıllık meslek hayatı boyunca çok sayıda ulusal ve uluslararası ödül aldı. “Temel Nataşaya Nasıl Teslim Oldu (Araştırma), “Söğüt Dalına Türkü (Şiir) ve “Kefen Kundak Arası (Şiir)” isimli kitapları yayınlandı. Latif Şimşek evli ve iki kız babasıdır.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu