Türkiye'de birtakım sosyal medya fenomenlerine yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınan Dilan Polat, geçtiğimiz hafta tutuksuz yargılama kararı ile serbest bırakıldı. Kamuyounda çeşitli tepkilere neden olan karar sonrası Karar yazarlarından Akif Beki, çarpıcı bir yazı kaleme aldı...

6 (1)-1

POLAT'I, AVNUSSALAH'A BENZETTİ!

Yazar Akif Beki, sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ı sert bir şekilde eleştirdi ve kendisini gazeteci ve yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın önemli eserlerinden biri olan Utanmaz Adam'daki Avnussalah karakterine benzetti. Romanda dolandırıcı bir karakter olan Avnussalah, toplumdaki ahlaksızlıkla ilgili önemli tespitlerde de bulunuyor.

Yazar Akif Beki de kendisinden yaptığı: "Çaldım. Dolandırdım. Sağdan soldan sızdırdım. Karşıma hiçbir dava çıkmadı. Çünkü yere vurduklarım, benden mücrim mahkeme kaçkınlarıydı. Yakalarını adalete teslim etmeden, beni ele veremezlerdi." alıntısıyla Dilan Polat ve ona öykünenleri eleştiriyor.

3 (3)-2

"KABAHAT, ONU ŞIMARTAN KALABALIKLARDA"

Yazar Akif Beki, yazısının son satırlarında ise: "Kusura bakmayın da kabahatin büyüğü; öykünerek onu şımartan kalabalıklarda, devlet katında fotoğraf ve yüz vererek tepemize çıkartanlarda" cümleleriyle önemli bir toplumsal eleştiri yapıyor.

4 (5)-2

AKİF BEKİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Mete Ertunç Sevilir