Aspendos Antik Tiyatrosu ev sahipliğinde Giuseppe Verdi'nin 3 perdelik "Aida" operasıyla başlayacak festival, 26 Eylül'e kadar devam edecek. 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'ne 12 binin üzerinde izleyicinin katılması hedefleniyor.

2 BİN YILLIK ANTİK TİYATRO

DOB Genel Koordinatörü ve sanatçısı Oğuz Sırmalı, festivalin 31 yıldır Aspendos Antik Tiyatrosu'nda birbirinden özel opera ve baleleri, uluslararası toplulukları seyircilerle buluşturduğunu söyledi. Bu yıl yine titizlikle çalışarak çok özel bir festival hazırladıklarını belirten Sırmalı, "Aspendos'u özel kılan 2 bin yıllık antik tiyatroda oynanması, sahnesi ve izleyici kapasitesinin çok büyük olması. Dolayısıyla burada klasik müzik ve opera repertuvarının en büyük, en görkemli eserlerini sahneleyebilme fırsatı yakalıyoruz. Bu yıl yine çok özel bir festival hazırladık. Örneğin bu sene yine 'Aida' operasını, 'Kuğu Gölü' balesini sahneleyeceğiz. Bunlar çok dev prodüksiyonlar, büyük bütçeli ve sanatsal olarak çok üst düzeyde eserler" diye konuştu.

"İZLEYİCİ SAYIMIZ HER GEÇEN YIL ARTIYOR"

DOB Genel Müdürlüğünün tüm festivallerinde en görkemli eserleri seyirciyle buluşturduğunun altını çizen Sırmalı, Aspendos'un da Avrupa'da ve dünyada bulunduğu yer itibarıyla en büyük festivallerden biri olduğunu vurguladı. Festivalin Türk sanatseverlerin yanı sıra yabancı turistlerden de ilgi gördüğüne değinen Sırmalı, şöyle devam etti: "Kente tatil yapan turistlerimiz böyle bir sanatsal festivali kaçırmak istemiyor. Kar amacı güdülmediği için ücretlerimiz Avrupa'daki emsallerine oranla biraz daha düşük durumda çünkü bizler sanatı halka ulaştırma hedefiyle bu çalışmaları yürütüyoruz. İzleyici sayımız her geçen yıl artıyor. Her yıl daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Geçen yıl Aspendos'ta yaklaşık 11 bin 300 seyirci ağırlamıştık. Bu sene 12 bin seyircinin üzerine çıkmayı hedefliyoruz."
 

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu