Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2022’nin Eylül ayında yayımlanan genelge ile sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşların ihtiyaçlarının tespiti için Ulusal Ziyaret Programı başlatıldı. Program kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile Ulusal Hane çalışmaları yürütüldü. Ulusal Hane Personeli adı altında sözleşmeli olarak işe alınan personeller, ihtiyaç sahibi evleri ziyaret ediyor ve Aile Destek Programı’nı vatandaşlar ile paylaşarak gerekli yönlendirmeleri gerçekleştiriyordu.

ulusal-hane-personeli-20ekim2023-1

ÇALIŞMA SÜRELERİ İKİ KEZ UZATILDI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, programın sorunsuz ilerlemesi sebebiyle bir genelge daha yayımlayarak, Ulusal Hane personellerinin çalışma sürelerinin 15 Mayıs 2023 ardından da 31 Ekim 2023’e kadar uzatıldığını bildirdi. Öte yandan Ulusal Hane personelleri, çalışmalarının devam ettiği süreçte 6 Şubat deprem felaketinin ardından yapılan yardım çalışmalarında da aktif rol aldı.

ulusal-hane-personeli-20ekim2023-2

31 EKİM’DE İŞLERİNE SON VERİLECEĞİ BİLDİRİLDİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni bir genelge ile çalışmalarına devam eden Ulusal Hane personellerinin, 31 Ekim’de işlerine son verileceği bildirildi.

Konu ile ilgili Bakanlıktan yayımlanan genelgede, sözleşme sürelerinin pandemi ve deprem nedeniyle uzatıldığı işaret edilerek, “Söz konusu program 31.10.2023 tarihinde sonlanacak olup Bakanlığımız Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile  yapılan değerlendirme neticesinde pandemi ve deprem sebepleriyle esaslı  gerekçelere dayanarak uzatılan program kapsamında belirli süreli olarak işe alınan personelin ihbar ve kıdem tazminatlarına hak kazanmadığı değerlendirildiğinden çıkış işlemlerinin bu doğrultuda yapılması hususunda; Bilgi ve gereğini rica ederim” ifadelerine yer verildi.

ulusal-hane-personeli-20ekim2023-4

“YARDIMA MUHTAÇ HALE GELDİK”

Yaklaşık 3 bin kişiden oluşan Ulusal Hane personelinden biri olan İ. Ç., farklı nedenler öne sürülerek sözleşmelerinin sonlandırıldığını belirterek, şöyle konuştu:

“İş akdimize pandemi ve deprem nedeniyle alındığımız öne sürülerek ve ihtiyacın ortadan kalktığı belirtilerek son verildi. İşe giriş bildirgesi ve daha sonra ki ilk uzatma duyurusu olan 15 Mayıs tarihine kadar uzatma kararında bu ibareler geçmemektedir. Gelinen son noktada ihtiyaç sahiplerine yardım eden personeller olarak çalışırken, ihtiyaç sahibi haline geldik. Tek isteğimiz 31 Ekim’de bitecek sözleşmelerimizin belirsiz süreli sözleşme kapsamına dahil edilmesi.”