Uludağ Alan Başkanlığı’nın ev sahipliğinde, Uludağ Premium isim sponsorluğunda ve Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarında bu sene 7’ncisi gerçekleşecek Ultra Trail, birbirinden önemli sporcuları bir araya getirecek. Geleneksel hale gelen “Uludağ Premium Ultra Trail”, 12-14 Temmuz’da “4 Mevsim Uludağ” mottosu ile koşulacak.

Organizasyon öncesinde Merinos Atatürk Kültür Kongre Merkezi Muradiye Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, Uludağ Alan Başkanı Bülent Çınar Çavuş, Uludağ İçecek Türk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy ile Uludağ Premium Ultra Trail Yarış Direktörü Engin Çetinay katıldı.


Uludağ Alan Başkanı Bülent Çınar Çavuş

"HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA YERLİ VE YABANCI BİRÇOK SPORCUNUN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞECEK"

Uludağ Alan Başkanı Bülent Çınar Çavuş, “Uludağ Alan Başkanlığı olarak, bu yıl 7’nci kez düzenlenecek olan Uludağ Premium Ultra Trail Koşusu'na ev sahipliği yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Doğal güzellikleri ve eşsiz manzarasıyla spor tutkunlarının vazgeçilmez rotalarından biri olan Uludağ, bu önemli organizasyonla bir kez daha dikkatleri üzerine çekecek. Uludağ Premium Ultra Trail Koşusu, her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı birçok sporcunun katılımıyla gerçekleşecek. Koşucular, Uludağ'ın zorlu ve heyecan verici parkurlarında hem doğayla iç içe olmanın keyfini çıkaracak hem de fiziksel sınırlarını zorlayacak. Bu organizasyon, sadece bir spor etkinliği olmanın ötesinde, Uludağ'ın spor turizmi açısından önemini bir kez daha vurguluyor. Uludağ Alan Başkanlığı olarak, bölgemizin spor ve doğa etkinliklerinde öncü bir rol üstlenmesini hedefliyoruz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey

"SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜYLE GÜZEL BİR GELECEĞE UZANAN YOLDA HEP BİRLİKTE YÜRÜMEK MÜMKÜNDÜR"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “12-13-14 Temmuz’da kentimizde düzenlenen ‘Uludağ Premium Ultra Trail patika koşusunu büyük bir mutlulukla destekliyoruz. Üç gün boyunca hep birlikte sağlık ve kaliteli bir yaşam için koşacağız. İnsan sağlığı için sporun önemini asla göz ardı edemeyiz. Sporun birleştirici gücüyle, farklılıkları aşmak, birlik ve beraberliği pekiştirmek ve daha güzel bir geleceğe uzanan yolda hep birlikte yürümek mümkündür.  Her seviyeden yerli ve yabancı sporcuyu ağırlayacak olan etkinlikte koşucular; Cennet tepe, Kirazlıyayla, Süleymaniye, Hünkar Köşkü, Zeyniler, Cumalıkızık, Kürekli Şelalesi, Saitabat Şelalesi, Buzul Göletler, Uludağ Zirve, Softaboğan Şelalesi, Bakacak, Kurbağakaya ve Sarıalan gibi Bursa’mızın önemli ve değerli lokasyonlarından geçerek zorlu ve keyifli bir yarış deneyimleyecekler. Bursa’da koşmayı hayal eden tüm koşucuları kentimize davet ediyorum” diye konuştu.