Ekonomik zorluklar ve Türkiye'de artan turizm maliyetleri, hem yerli hem de yabancı turistlerin farklı alternatiflere yönelmesine yol açtı. Bu yıl Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan anlaşmanın ardından, Türk vatandaşları Yunan adalarına yoğun ilgi göstermeye başladı. Bu durum, adalara giden bölgelerde ciddi bir kalabalık oluşturdu. Yetkililer, özellikle bayram dönemlerinde yoğunluğun arttığını ve turistlerin saatlerce sınırda beklemek zorunda kaldığını, hatta bazılarının feribota binemeden geri dönmek zorunda kaldığını ifade etti.

Iha Arsiv

(arşiv)

SICAĞIN ALTINDA METRELERCE KUYRUK

Ağustos ayında güneşli havaları değerlendirip tatil yapmak isteyen vatadandaşların tercihi elbette ki Yunan adaları oldu. Özellikle popüler adalara gitmek için metrelerce kuyruk oluştu. 4 saate yakın bir bekleme süresinin ardından Midilli Adası'nda geçilebildi. Talebin ve popülasyonun az olduğu adalarda bekleme süresi ise çok daha azdı. Örneğin Symi (Simi) Adası'na geçiş, diğerlerine göre çok çok daha kısa sürdü. 

Simi Adası

(Symi Adası)

SAATLERCE BEKLEYİP 'ADA DOLDU' DEYİP GÖNDERİLEBİLİRSİNİZ

Bazı vatandaşlar, Kurban Bayramı'nda çok ciddi bir yoğunluk olduğunu söyledi ve "biz o dönem saatlerce burada sıra bekledik ama Yunanistan 'adalarımızın kapasitesi çok doldu bir süre turist alamıyoruz"'diyerek bizi evlerimize geri gönderdi" dedi. Yetkililer yoğnuluk yaşanmaması adına farklı tarihlerde gelebileceklerini belirtti. 

Yunan-1

FİYATLAR TÜRKİYE'YE GÖRE UYGUN MU?

Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ve artan kur nedeniyle fiyatlar Türkiye ile kafa kafaya denilebilir. Burada ise dikkat edilmesi gereken nokta elbette ki Türkiye'de nerede tatil yaptığınızdır... Eğer Bodrum, Kaş gibi pahalı turistlik bölgelere karşılaştıracak olursak Yunanistan fiyatları kesinlikle çok daha uygun! Fakat, Balıkesir, Yalova gibi nispeten daha uygun bölgelerle karşılaştırılacaksa fiyatlar kafa kafaya diyebiliriz...

Adisyon

(Türkiye'de adisyon)

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu