Bu haberde öncelikli olarak “TYP okul temizlik görevlisi başvuruları ne zaman başlıyor?” sorusuna yanıt vereceğiz ve İŞKUR TYP başvurularını detaylandıracağız. Bir MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) programı olan ve açılımı Toplum Yararına Programlar olan TYP için temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi ile bakım ve onarım personeli ilanları yayımladı. Başvurular ise İşkur (Türkiye İş Kurumu) üzerinden alınmaya başladı. Başvuruların nasıl yapılacağı pek bilinmiyor. O halde TYP okul temizlik görevlisi, TYP güvenlik görevlisi ve TYP bakım ve onarım personeli alımları için başvurular nasıl yapılır tek tek bakalım.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Toplum Yararına Programları (TYP) çerçevesinde iş ilanları illerdeki Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından duyuruluyor. Yazılı ilanlarda TYP (Toplum Yararına Programları) kapsamında alımı yapılacak güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi ile bakım ve onarım personeli için detaylara yer veriliyor.

Şu an bazı illerde TYP kapsamında alımlar yapılıyor ancak bu alımlar şu an temizlik görevlisi alımlarıyla sınırlı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çeşitli illerde personel alımları yapacağını duyurdu. Bu gelişme, iş arayanlar için yeni fırsatlar sunuyor. İşte bu programın başvuru süreçleri ve detayları:

İŞKUR PORTALI ÜZERİNDEN BAŞVURU SÜRECİ

TYP başvuruları için adayların ilk adımı, İŞKUR portal sistemine üye olmak. Başvuru ekranında yer alan TYP numarası, uygulama alanı, başlangıç ve bitiş tarihleri gibi bilgilerle arama yapılabiliyor. Örneğin, MEB güvenlik görevlisi pozisyonları için güncel ilanlara ulaşılabiliyor.

İLLERE GÖRE TYP BAŞVURU DETAYLARI

Adıyaman: 85 temizlik görevlisi alımı yapılacak. Başvurular 26-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında kabul edilecek.

Diyarbakır: Başvurular, 25-29 Ağustos 2023 tarihleri arasında, e-Devlet, ALO 170 veya İŞKUR internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Seçim yöntemi, 5 Eylül 2023 tarihinde Elektronik Noter Kurası ile yapılacak.

Ordu: 600 kişilik kamu hizmetleri destek kontenjanı için başvurular, 25-29 Ağustos 2023 tarihleri arasında alınacak. Noter kurası 5 Eylül 2023'te yapılacak ve canlı yayınlanacak.

Samsun: 1047 kişilik geçici süreli işçi alımı yapılacak. Başvurular, 25-29 Ağustos tarihleri arasında MEB için; 26-30 Ağustos tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı için gerçekleştirilebilir.

BAŞVURU ŞARTLARI VE SÜREÇLERİ

Bu programlara başvurmak isteyen adayların, İŞKUR'un resmi internet adresi, e-Devlet, esube.iskur.gov.tr üzerinden veya ALO 170 hattını arayarak online olarak başvurmaları gerekmektedir. Programlar, 11 Eylül 2023 – 10 Haziran 2024 tarihleri arasında 9 ay süreyle uygulanacaktır.

GEÇİCİ İŞ İMKANI VE KAMU HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ

Bu TYP ilanları, işsiz bireylere geçici bir gelir desteği sağlamanın yanı sıra, kamu hizmetlerinin verimliliğini artırmayı amaçlıyor. Özellikle eğitim sektöründe faaliyet gösteren kurumlar, bu programlar aracılığıyla iş gücü ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Her ildeki TYP ilanları, ilgili İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin resmi internet sitelerinden takip edilebilir. Bu programlar, iş arayanlar için yeni fırsatlar sunarken, eğitim sektörünün iş gücü ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir rol oynuyor.