Semih Çelik isimli 19 yaşındaki katil ile bağlantılı olduğu öne sürülen ve cinsel istismar, pedofili, kadına yönelik şiddettin körüklendiği Discord uygulaması BTK tarafından engellenme kararı alındı. Sosyal medya platformu yaşanan olayların ardından Telegram ve Discord uygulamasının kullanılıp, yaygınlaşmasına tepki göstermeye devam ediyor. Öte yandın, oyun paylaşım platformu olan Twitch uygulamasının da kapatılma ihtimali olduğu duyuruldu.

DİSCORD’DAN SONRA TWİTCH KAPATILACAK MI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord uygulamasına gelen erişim engeli hakkında"Burası tamamen kapalı bir sistem. Bizim güvenlik birimlerimiz orada her türlü sorgulamayı yapamıyorlar. Bize şikayet gelmesi olayında biz müdahil olabiliyoruz" dedi. Bir diğer yayın platformu olan Twitch hakkında da gelen soruları yanıtlayan Uraloğlu, "Toplumumuzu korumak için her türlü adımı atacağız" diye ifade etti.

Discord Depophotos 2286933

TWİTCH NEDEN KAPATILIYOR?

Discord'un tamamen kapalı bir sistem olduğunu ifade eden Uraloğlu, "Bizim güvenlik birimlerimiz orada her türlü sorgulamayı yapamıyorlar. Bize şikayet gelmesi olayında biz müdahil olabiliyoruz" yorumunun ardından Twitch dahil toplumu korumak için her türlü adımı atacaklarını bildirdi.

URALOĞLU: "IP ADRESLERİ DAHİL PAYLAŞMADILAR"

Discord gibi platformların toplum tarafından kapatılmasının istediğini ifade eden Uraloğlu, "Bugün bütün toplum kesimlerinde beraber hareket etmemiz gerekiyor. Discord’dan kendi bilgilerinin IP adresleri dahil bizim güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz erişim engeli getirdik" diye belirtti. Ayrıca Uraloğlu, "Bazı şeyleri ancak öğrendiğimizde müdahale edebiliyoruz, her şeyi denetleme imkanı yok. Discord'u kapattık ve büyük bir memnuniyet var" diye açıkladı.

Editör: Rahime Özbey