İstanbul Tuzla'da, 2 milyon liralık çanta için yapılan gasp girişiminde iki şüpheli yakalanıp tutuklanırken, üçüncü şüpheli için arama çalışmaları sürüyor.

Istanbul Tuzlada Gasp Tesebbusleri Kam 25287 (5)

GASP GİRİŞİMİ VE KAMERAYA YANSIYAN OLAYLAR

Tuzla İçmeler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, döviz bürosu çalışanı M.Ş. elindeki 2 milyon liralık çantayla yürürken üç saldırganın hedefi oldu. Saldırganlar, para dolu çantayı gasp etmeye çalıştı ancak başarısız oldu ve olay yerinden kaçtı. Gasp girişimi güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Istanbul Tuzlada Gasp Tesebbusleri Kam 25287 (6)

MAĞDURUN YAŞADIKLARI VE POLİS SORUŞTURMASI

M.Ş. polise verdiği ifadede, saldırıya uğramadan önce bir kuyumcudan yüklü miktarda döviz bozdurduğunu ve saldırı sırasında tanımadığı kişiler tarafından gasp edilmeye çalışıldığını belirtti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin kullandığı ve Başakşehir'de çalındığı belirlenen otomobil Kocaeli, Gebze'de bulundu ve şüpheliler suçüstü yakalandı.

Istanbul Tuzlada Gasp Tesebbusleri Kam 25287 (4)

ŞÜPHELİLERİN SUÇ KAYITLARI VE TUTUKLANMALARI

Yakalanan şüphelilerden Ferdi P.'nin geçmişte çok sayıda suç kaydı ve kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu, Celal P.'nin ise daha önce almış olduğu hapis cezası tespit edildi. Soruşturma sonucunda her iki şüpheli de mahkemece tutuklandı. Üçüncü şüphelinin kimliği belirlendi ve yakalanması için çalışmalar devam ediyor.