Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Olağan Genel Kurulu, 11 Haziran 2024 Salı günü gerçekleştirildi. Genel Kurul sonrasında Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan seçilirken, Mehmet Demiroğlu Genel Müdür olarak atandı. Kotil, TUSAS-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş Yönetim Kurulu tarafından 21 Ekim 2016 tarihinde alınan kararla TUSAS Genel Müdürlüğüne atanmıştı. Mehmet Demiroğlu, 2016 yılından bu yana TUSAŞ Genel Müdürü olarak görev yapan Temel Kotil’den görevi devralacak.

T U S A Ş 1

TUSAŞ’ta uzun yıllardır Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Demiroğlu’ndan atama sonrası ilk açıklama geldi. Demiroğlu, “Önümüzde kritik hedeflerimiz mevcut. Başta Hava Kuvvetlerimiz olmak üzere ülkemizin ve tüm dost ve kardeş ülkelerin bize ihtiyacı var. İşimize odaklanacağız. Şimdi çalışma zamanı.” dedi.

T U S A Ş 2

MEHMET DEMİROĞLU KİMDİR?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) yeni genel müdürü Mehmet Demiroğlu'nun hayatı ve deneyimleri araştırılıyor. Dr. Mehmet Demiroğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği'nden mezun olmuştur. Ardından yüksek lisans ve doktorasını ABD'deki Rensselaer Polytechnic Institute'de tamamlamıştır.

Tusas11

MEHMET DEMİROĞLU DENEYİMLERİ

Mehmet Demiroğlu'nun 1996-1997 yılında Eskişehir Hava İkmal Merkezi'nde başlayan kariyer yolculuğu, GE Global Research Center, GE Energy ve GRTC gibi önemli kuruluşlarda tasarım mühendisliği ve yöneticilik pozisyonlarıyla devam etmiştir. BMC Power'da Ar-Ge Direktörlüğü ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlenen Demiroğlu, 2018'den itibaren TUSAŞ bünyesinde Turboşaft Program Direktörlüğü, Ar-Ge Direktörlüğü gibi kritik rollerde bulunmuştur. Uzun yıllardır TUSAŞ’ta çalışan Mehmet Demiroğlu, son olarak ‘Helikopter Genel Müdür Yardımcısı’ olarak görev yapıyordu. 11 Haziran 2024 Salı günü gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu sonrasında yeni Genel Müdür olarak seçilmiştir.
 

Editör: Nurseli Fırat