Türkiye’den Kuzey Irak’a çalışmaya giden ve Kerkük’te atık su tesisinin inşaatında çalışan işçiler aylardır maaşlarını alamıyor. Pasaportlarına el konulduğu için bir süre Türkiye’ye de dönemeyen işçiler inşaatta zorla çalıştırıldıklarını söyledi. Show TV’den Emre Kol’un haberine göre; yaklaşık 70 işçi şirketten 600 bin dolar alacaklı.  

“HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Aralarında bir Türk ortağın da olduğu şirket yöneticilerinin kendilerine ödenek olmadığı için ödeme yapamadıklarını söyleyen işçiler, “Hakkımızı istiyoruz. Buraya gelen işçileri çalıştırdılar. Maaşlarını ödemeden ellerine bir kâğıt tutuşturup Türkiye’ye gönderdiler” dedi. 

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETE KURBAN GİTTİ

Şirketin muhasebecisi Haldun Eruzun ise patronlar tarafından tehdit edilince geçtiğimiz yaz Kerkük’teki şantiyeden kaçtı. Ancak Eruzun Kuzey Irak’ta faili meçhul bir cinayete kurban gitti. İş arkadaşları Eruzun’un pasaportu olmadığı için kaçak yollarla Türkiye’ye geçmeye çalışırken Habur Çayı’nda öldürüldüğünü söyledi. Haldun Eruzun’un babası Mehmet Eruzun, oğlunun öldürülmesine ilişkin şirketten şüpheleniyorum. Çünkü oğlum şirkete dair elinde bir belge olduğunu söylemişti” dedi.

Editör: Ceyda Taylan