Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram, BTK tarafından 2 Ağustos'ta Türkiye’de erişime kapatıldı. Ülkemizde yaklaşık 60 milyon kullanıcısı olan Instagram'ın yeniden erişime açılabilmesi için yetkililer arasında da toplantı trafiği devam ediyor.

Aaa-5

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, bugün Instagram yetkilileriyle yeniden görüşme yapılacağını açıklamıştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz."

INSTAGRAM'A 3 ŞART SUNULDU

Yapılan toplantıdan olumlu sonuçlar alındığı öğrenildi. Görüşmede, Instagram yetkililerinin önüne Türkiye’nin üç maddelik şartı konuldu

Buna göre:

* Tüketici haklarına dikkat edin. Instagram kullanıcılarının paylaşımları kişisel ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeli.
* Katalog suçlarda içerikleri hızlıca kaldırın.
* Terör örgütü PKK kırmızı çizgimizdir. Bu konuda da içerik kaldırmada sorunlar yaşanıyor. Daha hızlı hareket edilmeli.

Meta Instagram Erisim Engeli Sonrasi Turkiye Yonetici Ariyor

META'DAN AÇIKLAMA

Instagram, Facebook ve Whatsapp uygulamalarının çatı uygulaması Meta, erişim engeline yönelik açıklamada bulundu.

Meta, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

"Türkiye’de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken, işletmeler de müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz"

Spkdan 143 Internet Sitesine Erisim Engeli Ksrt

20 YILDA KAÇ ERİŞİM ENGELİ OLAYI YAŞANDI?

Yaşanan bu olaylardan sonra biz de Ekran Haber olarak, Türkiye'de son 20 yılda kaç kez erişim engeli ve kapatma olayı yaşandığını araştırdık. 

İşte Türkiye’de son 20 yılda kısıtlanan veya kapatılan site ve platformlar:

-YouTube: 6 kez kapatıldı
-Twitter: 3 kez kapatıldı
-Ekşi Sözlük: 4 kez kapatıldı
-Wikipedia: 5 sene kapalı kaldı
-Paypal: Kapalı 
-Onlyfans: Kapalı 
-Instagram: Kapalı
-Wattpad: Kapalı