Türkiye Yazarlaer Sendikası'nın (TYS) 50. yıl kutlaması, Engin Ayça’nın hazırladığı “Dile Kolay: 50 Yıl, TYS 50 Yaşında” belgeseliyle başlayacak. Belgeselin ardından Muzaffer Özdemir türkülerle, Tiyatro Simurg ve Onur Toparlak “Yazmanın Erdemi” adlı şiir-müzik dinletisiyle, Sanat Fabrika danslarıyla, Sabahattin Taşdöğen şarkılarıyla, Mavi İz Çok Sesli Halk Türküleri Korosu da yine türkülerle izleyicilerle buluşacak.

KUVÂYİ MİLLİYE SAHNELENECEK

Etkinlikte ayrıca Aslı Öngören, Turgay Kantürk ve Cüneyt Uzunlar Nâzım Hikmet’in Kuvâyi Milliye Destanı’ndan bir bölümü sahneleyecek. Etkinliği Gülsen Tuncer ve A. İlhan Gülek sunacak. Program şöyle:

YER : Cemal Reşit Rey Konser Salonu
ADRES: Dar’ül Bedayi Caddesi, No. 6 Harbiye / Şişli
TARİH: 29 Eylül 2024 Pazar ;
SAAT : 15.00-16.00 / İkram
16.00-19.00 / Etkinlik

Ty S İ L A N
TYS'nin 50. yaş günü kutlama daveti böyle...
 

TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI 50 YAŞINDA

1974 yılında, dönemin genç yazarları Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Bekir Yıldız, Adalet Ağaoğlu, Leyla Erbil, Tomris Uyar, Turgut Uyar, Adnan Özyalçıner, Orhon Murat Arıburnu, Ali Özgentürk, Nihat Behram öncülüğünde yola çıkan TYS, 50 yılda özellikle yazıya ilişkin bir kültürel bellek oluşturmak, düşünce ve söz söyleme özgürlüğünü savunmak amacıyla birçok etkinliğe ve eyleme imza attı.

TYS BAŞKANI KİM? YÖNETİM KURULUNDA KİMLER VAR?

Türkiye Yazarlar Sendikası’nın 23. Olağan Genel Kurulu, 17 Haziran 2023 tarihinde Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seçimlerde tek listeyle yapıldı ve Adnan Özyalçıner başkanlığındaki yeni yönetim kurulu iki yıl süreyle görev yapacak şekilde belirlendi. TYS Yönetim Kurulu’nun ilk toplantısında görev dağılımı şöyle oluştu:

Genel Başkan: Adnan Özyalçıner
2. Başkan: Mustafa Köz
Genel Sekreter: Tahir Şilkan
Sayman: Işın Tuzcular
Yönetim Kurulu Üyeleri: Kamil Tekin Sürek, Nükhet Eren, Dilruba Nuray Erenler, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Gürel Sürücü. Disiplin Kurulu: Ataol Behramoğlu, Mehrizat Poyraz, Necati Tosuner, Yalvaç Ural ve Yaşar Miraç. 

Editör: Emre Kulcanay