Türkiye Voleybol Federasyonu’nun 6. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Gerçekleştirilen seçimde, Gökhan Dinçer'i geride bırakan mevcut Başkan Mehmet Akif Üstündağ 3. kez başkan seçildi. Türkiye Voleybol Federasyonu başkanı Mehmet Akif Üstündağ kimdir, nereli? Mehmet Akif Üstündağ kaç yaşında?

Mehmet Akif Ustundag Yeniden Tur

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU’NDa 3. KEZ BAŞKAN OLDU

Ankara Crowne Plaza’da düzenlenen kurulda 238 delegeden 188'inin katılımıyla çoğunluk sağlandı. Mehmet Akif Üstündağ 121 oyla yeniden Türkiye Voleybol Federasyonu başkanlığına seçildi. Başkanlık için yarışan Gökhan Dinçer ise 95 oy alarak geride kaldı. Mehmet Akif Üstündağ, 2016 ve 2021'in ardından 2024'te de Türkiye Voleybol Federasyonu başkan seçilmişti.

Mehmet Akif Ustundag Kimdir Nereli

MEHMET AKİF ÜSTÜNDAĞ KİMDİR?

4 Şubat 1963 yılında Malatya'da dünyaya gelen Mehmet Akif Üstündağ, ilk olarak voleybol kariyeriyle dikkatleri üzerine çekti. Üstündağ, Galatasaray, Petrol Ofisi, Köy Hizmetleri, Muhafızgücü gibi takımlarda oynadı. Ardından antrenörlük yaşamına başlayan Üstündağ bir dönem Türkiye Futbol Federasyonu'nda da yönetici olarak görev yaptı. Üstündağ, 2016 yılında Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan adayı oldu ve 16. başkan olarak seçildi. Yaklaşık 8 yıldır bu görevi yürüten Mehmet Akif Üstündağ, 2024 yılında yapılan seçimde tekrar aday oldu ve yeniden seçildi.

Editör: Rahime Özbey