A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda ikinci maçını Portekiz ile oynayacak. Karşılaşma, yarın TSİ 19.00'da Almanya'nın Dortmund kentindeki BVB Stadyumu'nda gerçekleşecek.

İKİ TAKIMIN İLK MAÇ PERFORMANSI

Milliler, gruptaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yenerek turnuvaya galibiyetle başladı. Portekiz ise Çekya'yı geriden gelerek 2-1 mağlup etti. A Milli Takım, bu maçta Portekiz'e karşı ilk resmi galibiyetini almayı ve grupta 2'de 2 yapmayı hedefliyor.

10. KARŞILAŞMA

Türkiye ve Portekiz bugüne kadar 9 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 6'sı resmi, 3'ü özel olmak üzere toplam 9 karşılaşmada milliler, özel maçlarda 2 galibiyet alırken, 7 kez mağlup oldu. Türkiye, bu maçlarda 9 gol atarken, kalesinde 19 gol gördü. İki takım son olarak 2022 FIFA Dünya Kupası elemeleri play-off turu yarı finalinde karşılaşmış ve milliler 3-1 yenilmişti.

AVRUPA ŞAMPİYONALARINDA ÜÇ KEZ RAKİP OLDULAR

Türkiye ile Portekiz, Avrupa şampiyonalarında daha önce 3 kez karşı karşıya geldi. 1996, 2000 ve 2008 yıllarındaki turnuvalarda milliler, sırasıyla 1-0 ve iki kez 2-0'lık skorlarla mağlup oldu.

MİLLİLERİN 628. MAÇI

A Milli Futbol Takımı, Portekiz maçıyla birlikte tarihindeki 628. maçına çıkacak. Bu maçların 343'ü resmi, 284'ü özel olmak üzere toplamda 627 karşılaşmada milliler, 243 galibiyet, 236 mağlubiyet ve 148 beraberlik aldı. Türkiye, bu maçlarda 856 gol atarken, kalesinde 898 gol gördü.

MONTELLA'NIN 10. MAÇI

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, bugüne kadar milli takımın başında 9 maça çıktı. Montella yönetimindeki milliler, 4 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik elde etti.

HAKEM KADROSU

Türkiye - Portekiz karşılaşmasını Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer yönetecek. Yardımcılıklarını Stefan Lupp ve Marco Achmüller yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise İspanyol Jeses Gil Manzano olacak. VAR’da ise Almanya’dan Bastian Dankert görev alacak.

A Milli Futbol Takimi 21062024 Iha

İRFAN CAN KAHVECİ FORMA GİYEMEYECEK

Tedavisi devam eden İrfan Can Kahveci, Portekiz maçında forma giyemeyecek. A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 kadrosu şu şekilde:

KALECİLER: Altay Bayındır, Mert Günok, Uğurcan Çakır
DEFANS: Mert Müldür, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Ahmetcan Kaplan, Merih Demiral, Samet Akaydin, Ferdi Kadıoğlu
ORTA SAHA: Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu, Orkun Kökcü, Salih Özcan
FORVET: İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy, Yusuf Yazıcı