A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu'ndaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti.

Gurc5

MERT MÜLDÜR'ÜN HARİKA GOLÜ

İlk yarıda 25. dakikada Türkiye öne geçti. Soldan Ferdi Kadıoğlu'nun etkili ortasında savunmanın uzaklaştırmak istediği top, ceza sahası çizgisi üzerinde Mert Müldür'ün önüne düştü. Bu oyuncunun gelişine şık vole vuruşunda top filelere gitti: 1-0

Gurc3

1-1'İ YAKALADILAR AMA...

32. dakikada Gürcistan beraberliği yakaladı. Sağdan Kochorashvili'nin yerden sert ortasına altıpasın hemen gerisinde ayak koyan Mikautadze'nin şutunda top ağlarla buluştu: 1-1.

Maçın ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Gurc2

ARDA GÜLER'İN "REKOR" GOLÜ

65. dakikada ay-yıldızlılar yeniden öne geçti. Arda Güler'in ceza sahası dışından uzak mesafeden uzak direğe sert vuruşunda, meşin yuvarlak iki direğin kesiştiği noktanın yakınından filelerle buluştu: 2-1.

Gurc1

RONALDO'YU GEÇTİ

Arda Güler (19 yaş 114 gün), Cristiano Ronaldo'yu (2004; 19 yaş 128 gün) geride bırakarak Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu oldu.

AKTÜRKOĞLU, NOKTAYI KOYDU

Müsabakanın son anlarında milliler bir gol daha buldu. Gürcistan'ın kullandığı kornerde kalecinin de ileri çıkmasıyla meşin yuvarlağı kazanan millilerde Kerem Aktürkoğlu, yarı sahadan aldığı topla rakip kaleye kadar giderek meşin yuvarlağı 90+7. dakikada boş filelere bıraktı: 3-1.

Karşılaşmada milli takım, Gürcistan'ın tehlikeli ataklarını savuşturmayı başardı.  A milliler, sahadan 3-1 galip ayrıldı.

EKREM İMAMOĞLU DA İZLEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'da maçı Almanya'da izledi. İmamoğlu'nun maçın önemli anlarında ve gollerdeki sevinci sosyal medyada çok konuşuldu.

SPİKERLER COŞTU

Milli takımın maçında özellikle Arda Güler'in attığı gol, maçı anlatan spikerlerin golü coşkuyla anlatmasını sağladı. Arap spikerlerin coşkulu gol anlatışı sosyal medyada çok yayıldı.

ARDA GÜLER'İN BAŞARISI DA SOSYAL MEDYADA

Öte yandan Real Madrid'in genç yıldızı Arda Güler'in golü, Avrupa'da ve futbol kamuoyunda en çok konuşulan konulardan biri oldu. Altın Çocuk'un hem gol atması hem de golünün güzelliği özellikle dünyaca ünlü takım arkadaşlarınca beğeniyle karşılandı. Bir çok oyuncu, genç oyuncuya taktıkları "Arda Abi" lakabıyla seslenip paylaşım yaptı.