Alparslan Türkeş'in farklı siyasi partiler için çalışan çocukları Tuğrul Türkeş ve Ayyüce Türkeş, Osman Kavala nedeniyle birbirlerine girdi.  Bir röportajında uzun süren yargılamaları eleştiren Tuğrul Türkeş, "Osman Kavala, casusluktan hüküm giymedi. Bu suçlamada delil bulunamadı, adam beraat etti. Gezi Parkı'yla ilgili davadan yargılandı. Ama 7 yıl süren bir yargılama mı olur?" diyerek Gezi davası hükümlüsü Osman Kavala'yı cezaevinde ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Ayyuce Turkes

"BAŞBUĞ TÜRKEŞ İLE OSMAN KAVALA'YI AYNI KEFEYE KOYMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL"

Bu sözleri nedeniyle Tuğrul Türkeş eleştirilerin odağı oldu. Türkeş'in sözlerine sert tepkilerden biri de kardeşi Ayyüce Türkeş'ten geldi. Ayyüce Türkeş sosyal medya hesabı X'ten "Başbuğ Türkeş ile Osman Kavala'yı aynı kefeye koymak kimsenin haddine değildir" dedi. Türkeş'in paylaşımı şöyle;

"Başbuğ Alparslan Türkeş, ömrünü Türk Milleti’ne Türk Devleti’ne adamış; ameli ile adını altın harflerle tarihe yazdırmış büyük bir devlet adamıdır. Vefatınının üzerinden 27 yil geçmiş olmasina rağmen sırf O’nun bıraktığı miras ile ama malesef O’nu anlamadan; temsil edemeden Türk siyasetinde yer edinenler artik BAŞBUĞ’un ruhunu rahat bırakın.. Hertürlü siyasetinizi, pazarliğınızı kendi adınıza yapın.. BAŞBUĞ TÜRKEŞ, eline kan bulaşanların/ruhunda hainlik ve bölücülük olanların ağzının sakizi degildir. BAŞBUĞ TURKEŞ’den öğrenilen “Milliyetçilik” de ne oturduğun koltuğun gücü ile sağa sola X hesabından saldırarak yapılır ne de siyasi pazarliklarin piyonu olarak yapılır. Hele hele ömrünün bir saniyesi bile hapishane de geçmemesi gereken BAŞBUĞ TÜRKEŞ ile Osman KAVALI’yı aynı kefeye koymak kimsenin haddine değildir. Herkes haddini ve yerini bilecek.. Ayrıca, Başbuğ TÜRKEŞ’in hatırlarını merak edenler; BAŞBUĞ’un kendi anlatıp yazdırdığı ŞAHİNLER’in DANSI’nı okuyabilir. Başbuğ TÜRKEŞ, oğlunun düğününü hapiste olduğu için değil; oğlu babası hapisteyken düğün yaptığı için görememiştir. Şunu da vurgulamak isterim ki BAŞBUĞ TÜRKEŞ kendi evladı dahil hiçkimseye bedel ödetmemiştir; hertürlü bedeli kendi ödemiş ve arkasında çok büyük gurur verici bir manevi miras bırakmıştır. Bedel ödediği olarak söylediğiniz şeylere de kendi hiçbirzaman bedel ödemek olarak bakmamış ve birgün bile şikayet etmemiştir. Yaşadığı herşeyi büyük Türk Milleti’ne hizmet olarak gördü o yüzden hiç yılmadı/yıkılmadı. Büyük Türk Milleti’nin gönlüne girerek ölümsüzlüğü kazandı. Ruhu şad mekanı cennet olsun.."

Editör: Haber Merkezi