Galatasaray'ın eski yöneticisi Turgay Kıran, Akademi Futbol YouTube kanalında Emre Tilev’in sorularını yanıtladı. Kıran, Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur hakkında çok ağır ifadeler kullandı. Peki, Turgay Kıran kimdir? Turgay Kıran - Erden Timur olayı nedir?

TURGAY KIRAN KİMDİR?

Türk iş adamı Turgay Kıran, 9 Aralık 1948 tarihinde doğdu. Galatasaray Lisesi'nin 100. dönem mezunlarındandır ve eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Fransız Roman Dilleri ve Edebiyatı bölümünde devam etmiştir.

Turgay Kıran 3

1975 yılında turizm sektöründe kariyerine başlayan Kıran, Hotel Etap Marmara, Hotel Etap İstanbul gibi önemli mekanlarda üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Daha sonra uluslararası tatil köyleri ve otellerin işletmeciliğini üstlenerek, Batum, Aceristan, Bodrum, Kuşadası, Antalya, Pamukkale ve İstanbul gibi bölgelerde 10'a yakın beş yıldızlı tatil köyü ve otel projesinin danışmanlığını, yöneticiliğini ve işletmeciliğini yapmıştır. Turgay Kıran, Inter Group International Entertainment’in yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaktadır ve Güneş Sigorta A.Ş. nin yönetim kurulu üyeliği ile Turizm Yatırım Bankası A.Ş (TYT) yönetim kurulu ve kurucu üyeliklerinde bulunmuştur.

Turgay Kıran 1

Aynı zamanda spor alanında da aktif bir rol üstlenmiş ve 1985-1988 Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ile 1990-1992 Türkiye Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur. Galatasaray Spor Kulübü'nde 2004-2006 yıllarında Başkan Vekili olarak görev almış ve 100. yıl komitesinin başkanlığını üstlenmiştir. 2009-2011 yıllarında TMOK Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış ve 23 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşen Galatasaray Spor Kulübü başkanlık seçimlerine aday olmuştur.

Turgay Kıran, evli bir aile adamıdır ve bir çocuk babasıdır. Ayrıca, Redd grubunun gitaristi Berke Hatipoğlu ile grubun klavyecisi İlke Hatipoğlu, Turgay Kıran'ın yeğenleridir.

erden timur 1

TURGAY KIRAN - ERDEN TİMUR OLAYI NEDİR?

Turgay Kıran, Galatasaray Başkanvekili Erden Timur’un kulübe verdiği 35 milyon dolarlık paranın akıbetini merak ettiğini ancak hiç kimseden bunun yanıtını alamadığını söyledi.

Turgay Kıran ayrıca Erden Timur’un yaptığı açıklamaların Başkan Dursun Özbek ve yönetimini aşağıladığını belirtirken, Timur’un kendisini Galatasaray’dan büyük gördüğünü iddia etti. İşte Turgay Kıran’ın açıklamaları…

erden timur 3

Bir arkadaşımız 35 milyon dolar veriyor Galatasaray’a, gönlümüzde yeri var. Ama sorduk nasıl verdin, ne şartlarda verdin, niçin verdin? Çünkü sponsorluk yaptı, karşılığında ne verdi ne aldı? İnşaat yaptı, karşılığında ne verdi ne aldı? Bize bunları açıklar mısın dedik, bunun cevabını alamadık hala.

Cevabını alamazken de diyorlar ki, bunlar aramızdaki işler, açığa çıkmasın. Anladım da ben Galatasaray Spor Kulübü üyesi olarak Erden Timur’un verdiği 35 milyon doları soramayacaksam, nasıl bir üyeyim ki? Ama bilinmez bir Erden Timur, herkes için muamma, taraftar için kahraman.

erden timur

Bir insan Galatasaray’dan daha büyük hissederse kendini, Erden Timur gibi olur. Adam kendi kendine “Biliyor musunuz benim ne iş yaptığımı” deyip bütün yönetimi rezil edip, hiçbir şey yapmadıklarını söyleyip her şeyi kendi yaptığını söyledi.

Erden Timur dedi ki “Ben aynı zamanda paraya bakıyorum, inşaatlara bakıyorum, futbola bakıyorum, altyapıya bakıyorum” diyor. Her şeyi ben yapıyorum diyor. O zaman Dursun Özbek’i biz niye seçtik? Yönetim niye var orada? Demek ki Erden Timur’u seçseydik tek başına gelip her şeyi hallederdi. Ben bunu anlamıyorum.