TÜP BEBEK DESTEĞİ KAÇ KEZ YAPILIR?

Daha önceki evliliklerinden çocuk sahibi olup olmadığına bakılmaksızın, evlat edinilmiş olan çocukları hariç, mevcut evliliğinde çocuk sahibi olmayan genel sağlık sigortalısı çiftlere, en fazla üç deneme ile sınırlı olmak üzere tedavi uygulanabilir.

tüp bbek5

TÜP BEBEK İÇİN RAPOR GEREKLİ Mİ?

Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması gerekir.

tüm bebek 2

TÜP BEBEK TEDAVİSİ İÇİN GEREKEN HEYET RAPORU’NU NEREDEN ALABİLİRİM?

Üçüncü basamak (Üniversite Hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri) sağlık kurumlarından alabilirsiniz.

tüp bebek 10

TÜP BEBEK DESTEĞİ İÇİN YAŞ ŞARTI VAR MI?

Tedavide erkekte yaş sınırı bulunmamakla birlikte kadının 23 yaşından büyük, 40 yaşından küçük olması gerekiyor. Kadının 41 yaşından gün aldığı tarihten önce düzenlenen geçerli sağlık raporunun olması ve rapor tarihinden itibaren 30 gün içinde embriyo transferinin gerçekleştirilmiş olması durumunda da sağlık hizmetleri ödeniyor.

tup-bebek-3

TÜP BEBEK DESTEĞİ İÇİN SGK ŞART MI?

Tüp bebekte devlet desteği için eşlerden birinin 5 yıldır genel sağlık sigortalı olması ve 900 prim gün sayısının olması gerekiyor. 

tüp bebek sgk

TÜP BEBEK TEDAVİ MERKEZİ SGK İLE ANLAŞMALI MI OLMALI?

Tüp bebek uygulamasının yapılacağı tıp merkezinin SGK ile sözleşmesi olması zorunluluğu bulunuyor. Tüp bebek tedavilerinde Heyet Raporu ile SGK dan yararlanabilmeniz için tedavinizi mutlaka SGK ile anlaşması olan bir hastanede yapmak zorundasınız.

tü bebekk

TÜP BEBEK DESTEĞİ İÇİN DİĞER ŞARTLAR NELERDİR?

-Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun raporla belgelenmesi.
-Erkek sperm sorunlarında (Toplam ileri doğru hareket eden sperm sayısı 5 milyonun altında olması) durumunda 3 yıllık evlilik şartı aranmaz.
-Kadın kanal sorunlarında  (Tüplerin kapalı olduğuna dair HSG ( rahim filmi ), laparoskopi ameliyat Notu, Epikriz Raporu gibi..) 3 yıllık evlilik şartı aranmaz.
-Tanımlanamayan/açıklanamayan sorunlarda yapılmış 2 adet Aşılama ve 3 yıllık evlilik şartı aranır.
-Ağır yumurtlama sorunlarında (Polikistik over gibi) standart tedavilere cevap alınamıyorsa aşılama yapılma şartı aranmaz.

tüp bebekk

VERİCİ KARDEŞ DOĞUMU TÜP BEBEK DESTEĞİ KAPSAMINDA MI?

Öte yandan, kök hücre tedavisi ile iyileşebilecek bir çocuk için "verici kardeş" doğmasını sağlamak amacıyla tüp bebek uygulama giderleri de devlet tarafından karşılanmaktadır. Kök hücre tedavisi, çeşitli hastalıkların tedavisinde umut verici bir seçenek olup, bu tedaviye uygun adayların doğması için tüp bebek yöntemi kullanılmaktadır.
Çocuk sahibi olma hayalini gerçekleştirmek isteyen çiftler için devlet destekli tüp bebek ve kök hücre tedavisi, umut verici bir çözüm sunmaktadır.

tüp bebek 6

TÜP BEBEK DESTEĞİNDE HARP MALULLÜĞÜ ŞARTLARI NELER?

Harp malullüğü kapsamında aylık almakta olan harp malullerinin kendileri ve bunların eşleri için aşağıdaki koşullar geçerlidir.
-2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna veya 2330 sayılı Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren kanunlara göre malullük aylığı almakta olan vazife malullerinin kendileri ile bunların eşleri, bu Kanunun 47 nci maddesi ile 5434 sayılı Kanunun 56 ncı maddesi ve mülga 45 inci maddesi kapsamında vazife malulü olarak aylık almakta olan vazife malullerinden ise başkasının yardımı ve desteği olmaksızın yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak derecede malul olanların kendileri ile bunların eşleri, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması ve Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olması şartları aranmaz.

tüp bebek desteği

YARDIMCI ÜREME YÖNTEMİ KATILIM PAYLARI NE KADAR?

Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede %25, üçüncü denemede %20 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır. Yardımcı üreme yöntemi katılım payları, tedavinin sağlandığı sağlık hizmeti sunucusunca kişilerden tahsil edilir.