Tunceli'de Türkiye'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, 100 araçlık bir konvoy düzenlendi. Valilik koordinasyonunda düzenlenen etkinliğe Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu da eşlik etti. 

Türk bayrakları ile donatılan araçlar, şehir merkezinden hareket ederek, Munzur Vadisi Milli Parkı'na ardından Ovacık ilçesine hareket etti.

Yaklaşık 80 kilometrelik kara yolunda seyahat eden katılımcılar, Munzur Gözeleri'nde etkinliği tamamladı. Vali Tekbıyıkoğlu, Munzur Gözelerde adet yerini bulsun diye çıra yakarak dilekte bulunarak, "Böyle anlamlı mekanlarda her zaman bir temennide bulunulur. Benim de buradaki temennim dünya döndükçe Cumhuriyet'in var olması" ifadelerini kullandı.

Etkinlik boyunca Tunceli İl Jandarma Komutanlığına bağlı 2 Atak ve 2 sikorsky tipi helikopter de alçak uçuş yaparak korteje eşlik etti.

FENER ALAYI YAPILDI

Akşam saatlerinde de Valilik koordinasyonunda Moğultay Mahallesi'ndeki Hüseyin Güntaş Kütüphanesi ve Konferans Salonu'nun önünde toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları ve meşalelerle marşlar söyleyerek Kışla Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüşün ardından Vali Tekbıyıkoğlu, "İnşallah binlerce yıl bu meydanlarda bu bayram kutlanır. Gazi Paşa'nın da dediği gibi Cumhuriyet ilelebet payidar kalır" diye konuştu.