Taşeron işçiye kadro, kademeli emeklilik, 3600 ek gösterge, Bağkur primleri gibi pek çok konu,içeren torba yasa ile ilgili son gelişmeler merak ediliyor. Binlerce kişinin yakından takip ettiği Torba yasada Kademeli emeklilik ve 3600 ek gösterge var mı?

Torba Yasa Son Gelismeler 13Subat 2024 1

TBMM Genel Kurulu'nda yoğun günler yaşanırken torba yasada masadaki konular arasında yer alıyor. Meclis'te görüşülen torba yasanın içerdiği maddeler merak ediliyor. Torba yasa Meclis'ten geçti mi, ne zaman çıkacak? Torba yasa ne zaman onaylanacak?Torba yasa hangi aşamada? 

Torba Yasa Son Gelismeler 13Subat 2024 2

TORBA YASA HANGİ AŞAMADA?

25 Ocak tarihinde TBMM Genel Kurulunda İşsizlik Sigortası ve bazı kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri düzenlendi. Görüşmelerin ardından teklif kabul edilerek yasalaştı. Gelen son haberlere göre İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayınlandı. Teklifle, kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu da ekleniyor ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmek için asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirilecek.

Torba Yasa Son Gelismeler 13Subat 2024 3

EMEKLİ EK ZAMMI TBMM'DE KABUL EDİLDİ
En düşük emekli aylığı, ocak ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilecek. İşverene asgari ücret desteği 2024'te aylık 700 lira olarak uygulanacak. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı yüzde 49.25 olacak. Ekonomiye yönelik çalışmalar Meclis'te görüşülecek. Torba yasa TBMM'den geçtiği zaman Resmi Gazete'de yayımlanacak. Konuyla ilgili gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz. İlave istihdamın sağlanması ve özel politika gerektiren kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahibi olan işsizlerin istihdamının desteklenmesi için verilen teşvik, 31 Aralık 2025'e kadar devam edecek ve uygulamanın 31 Aralık 2026'ya kadar uzatılabilmesi için Cumhurbaşkanına yetki verilecek.

Torba Yasa Son Gelismeler 13Subat 2024 4

TORBA YASADA HANGİ MADDELER VAR?

Torba yasa ile birlikte 90 bin taşerona kadro, 3600 ek gösterge, ev hanımlarına emeklilik ve ekonomik olarak atılacak birçok konunun torba yasa ile görüşülmesi bekleniyor.