Ticaret Bakanlığı İsrail’le olan ticaretin durdurulduğunu belirten bir açıklamada bulundu. Peki ticareti durdurulan İsrail ürünleri neler? Hangi ürünler İsrail malı? İşte detaylar..

Ticaret Bakanlığı İsrail İle Ticaretin Durdurulduğunu Açıkladı!

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamayla İsrail ile olan tüm ticaret durduruldu. Yapılan yazılı açıklamada, "İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur. İsrail Hükümeti Gazze’ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacaktır" ifadeleri yer aldı.

Ticaret Bakanlığı Personel Alımı 7

Öte yandan, işgal altında yaşamak zorunda kalan Filistinlilerin, bu kısıtlamalardan etkilenmemesi için Ticaret Bakanlığı ile Filistin Milli Ekonomi Bakanlığı arasında gerekli çalışmaların koordine edileceğine yer verilen açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Filistinlilerin haklı davasını desteklemeye devam edeceğinin altı çizildi.

Ticareti Durdurulan İsrail Ürünleri Neler?

9 Nisan tarihinde Bakanlık'tan yapılan duyuruda, İsrail'e yönelik kısıtlama kararında, 54 ürün grubunu kapsadığı bilgisi yer almıştı. "İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur." duyurusunun ardından İhracat kısıtlaması getirilen ürünlerin tamamında ithalat ve ihracat durduruldu.

9 Nisan 2024 tarihinde, Ticaret Bakanlığı tarafından ihracat kısıtlaması getirilen ürün grupları şöyle açıklanmıştı;

Alüminyum profiller, alüminyum teller, boyalar, bakır profiller, çubuklar ve teller, beton mikserleri, çelik borular ve bağlantı parçaları, çelik filmaşin, çelik kaplar ve depolar, çelik köprü aksamı, çelik kuleler, çelik profiller, çimento, çimentodan, betondan veya suni taştan inşaat için bloklar ve levhalar, demir çelikten tüm inşaat malzemeleri, demir-çelik tüm teller, ekskavatörler, elektrik kabloları, elektrik panoları, fayanslar, fiberoptik kablolar ve elektrik iletkenleri, forkliftler, granit, halat ve kablolar, hırdavat ürünleri, hidrolik yağlar, inşaat demiri, inşaat makineleri, inşaat yalıtım malzemeleri, inşaatta kullanılan camlar, kimyasal bileşikler, Kimyasal gübreler, klinker, kovalar, kepçeler, kürekler, kıskaçlar ve kancalar, kükürt, madeni yağlar, makaralı zincirler, mermer, metal işleme makineleri, metallerin işlenmesinde kullanılan kimyasallar, mineral gübreler, motor yağları, paletler, plastik borular, sandviç paneller, seramikler, solvent boyalar, tel çekme makineleri, testere makineleri, tuğlalar, uçak benzini ve jet yakıtı, vernikler, vinçler, yapıştırıcılar ve tutkallar, yassı çelik ürünleri.

Editör: Nurseli Fırat