TEVBE SURESİ SON 2 AYETİ | Tevbe suresi 128 ve 129. ayet ne anlamı, meali nedir?

Bugün idrak edilecek olan Berat Kandili'nde, Müslümanlar için dualar ve ibadetler ön planda. Bu özel gecede okunacak dualar arasında, Tevbe Suresi'nin son iki ayeti büyük bir öneme sahip. Tevbe Suresi'nin 128. ve 129. ayetleri, insanların kalplerine huzur veren anlamlarıyla dikkat çekiyor. İşte, Tevbe Suresi 128 ve 129. ayetlerinin anlamı…

TEVBE SURESİ SON 2 AYETİ | Tevbe suresi 128 ve 129. ayet ne anlamı, meali nedir?

Berat Kandili, Ramazan ayının müjdecisi olarak bu gece idrak edilecek ve Müslümanlar ellerini semaya açarak dualarını yapacak. Bu mübarek gecede, en çok okunan ve anlamına dikkat edilen surelerden biri de Tevbe Suresi. Özellikle surenin son iki ayeti, kandil gecesinde okunmak isteniyor. Peki, Tevbe Suresi'nin 128. ve 129. ayetlerinin anlamı nedir? İşte, bu ayetlerin anlamı ve hangi durumlarda okunması gerektiğine dair detaylar…

TEVBE SURESİ SON 2 AYETİN OKUNUŞU

  1. لَقَدْ جَاءَكُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنِينَ رَؤُوفٌ رَحِيمٌ
    Le kad caekum rasulun min enfusikum azîzun aleyhi ma anittum harîsun aleykum bil mu’minîne raûfun rahîym
  2. فَإِن تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِيَ اللَّٰهُ لَا إِلٰهَ إِلَّا هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ
    Fe in tevellev fe kul hasbiyallahu la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîym

kurani-kerim-20

TEVBE SURESİ SON 2 AYETİNİN ANLAMI

128. Ayet:
"Andolsun, size içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir, size çok düşkündür, müminlere karşı şefkat ve merhamet doludur."

129. Ayet:
"Buna rağmen yüz çevirirlerse de ki: ‘Allah bana yeter, O’ndan başka ilah yoktur, ben yalnız O’na güvenip dayanırım; O, büyük arşın sahibidir.’"

DİYANET TEFSİRİ

Hz. Muhammed, bir insan olarak içimizden biridir; ancak Cenâb-ı Allah onu vahiy alma ve peygamberlerin sonuncusu olma mertebesiyle onurlandırmıştır. Bu âyetlerde, Allah’ın Resûlünü çok şefkatli ve merhametli olarak tanımlayan raûf ve rahîm sıfatları öne çıkarılmaktadır. Bu sıfatlarla birlikte, Hz. Peygamber’in müminlere karşı ne kadar düşkün ve sevgi dolu olduğu vurgulanmıştır. Yüce Allah, hiçbir peygamberi bu iki ismiyle birlikte anmamıştır, bu da Hz. Muhammed’in Rabbimizin katındaki yüksek derecesini gösterir.

  1. âyette ise, yüz çevirenlere karşı üzüntü duymaması, sadece Allah’a güvenmesi ve O'na dayanması gerektiği belirtilmiştir. Tevekkül, yani yalnızca Allah’a güvenmek ve O’na dayanmaktan bahsedilmektedir. Bu sure, Allah ve Resûlünden bir bildirimle başlamış, ve yine Cenâb-ı Hakk’ın yegâne ilâh olduğu vurgulanarak sona ermiştir.
Meal Ayet tevbe suresi
SON DAKİKA HABERLERİ